Nieuws: Mazda3 – Gelekt: Mazda 3

Eind deze maand wilde Mazda de gloednieuwe 3 onthullen, maar helaas verpest een Japans automagazine dit feestje. Het blad lekte namelijk voortijdig de beelden uit van de nieuwe Mazda3. Desondanks zijn er nog veel vragen.

Ondanks dat Mazda ons nog geen enkele blik op de nieuwe 3 waardig gunt, hebben ook de Japanners problemen met lekkende media. In een Japans automagazine staan deze korrelige foto's van de nieuwe 3, die erop wijzen dat de Kodo-tekenstijl ook zijn weg naar de Mazda3 heeft gevonden. De stijl, die zich het best kan laten omschrijven als wulps en agressief, staat de 3 op deze foto's erg goed. Maar ja, dat wisten we eigenlijk al he?

14%? Waar het Mazda Nederland uiteraard allemaal om te doen is, is het bereiken van de 14% bijtellings-klasse. Dat de nieuwe 3 lichter, schoner en zuiniger wordt hoeft geen geheim meer te zijn, hij wordt immers met de SkyActiv-technologie in de hand ontwikkeld. Of het ook genoeg is voor deze kekke C-segmenter zullen we nog even af moeten wachten. Eind deze maand zal het doek officieel van de nieuwe 3 worden getrokken.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer