Nieuws: Mazda3 – Prijslijst Mazda3 openbaar

Mazda Nederland heeft de prijzen van haar nieuwste telg vrijgegeven. Het gaat hier om de kakelverse Mazda3 die vanaf 26 oktober bij de lokale dealers verblijft en minimaal € 22.690,- kost.

Zoals verwacht haalt de Nederlandse importeur de nieuwe Mazda3 met 100 pk sterke 1.5 liter SkyActiv-G benzinemotor niet naar hier. Ons belastingstelsel maakt deze motorisering namelijk prijstechnisch niet significant interessanter dan de sterkere tweeliter benzinemotor. Bij ons vormt de 2.0 liter SkyActiv-G zodoende de instapper. Die levert 120 pk en is in TS-uitvoering verkrijgbaar vanaf € 22.690,-.Voor de rijker uitgerust TS+ wordt € 24.190,- gevraagd en voor de extra sportief uitgedoste GT-M uitvoering wil de verkoper € 26.390,- hebben. Schakelen verloopt normaliter via een manuele 6-bak, maar er is ook een automaat te bestellen. Daarvoor vraagt de Mazda-dealer € 2.000,- bij te betalen.

De andere en meteen laatste benzinemotor is de 165 pk sterke tweeliter. Die is er vanaf € 29.190,- en is voor die prijs meteen gehuld in GT-M tenue. Een automaat is niet verkrijgbaar, dus zelf poken is verplicht. Tot slot de enige diesel, dat is de 2.0 liter SkyActiv-D, goed voor 150 pk. De prijzen daarvan luiden als volgt: € 28.190,- voor de TS+ en € 30.390,- voor de GT-M. Opnieuw liggen de vanafprijzen € 2.000,- hoger als gewenst wordt dat het schakelwerk door een automaat wordt verzorgd.

TS en TS+ Om nog even verder in te gaan op de luxe die je krijgt bij de verschillende uitvoeringen. Standaard is iedere nieuwe Mazda3 Hatchback zoal voorzien van automatische klimaatregeling, City Safety (automatisch remmen tot 30 km/h), Hill Hold Assist, 16 inch lichtmetaal, mistlampen vóór, elektrische bedienbare ramen, een radio/CD-/MP3-sepeler met 6 luidsprekers en USB- en AUX-aansluiting, Bluetooth-spraakbediening, een 7 inch kleurenscherm, een multifunctioneel stuurwiel, cruise control en een zwart afgelakte middentunnel. Met de TS+ zit je er nog warmer bij, want die beschikt daarnaast ook nog over Xenon-koplampen, LED-verlichting vóór en achter, parkeersensoren achter, dodehoek-detectie, stoelverwarming en een regen- en lichtsensor.

Echt tjokvol zit het topmodel, de GT-M. Die is meteen herkenbaar aan zijn net even wat sportievere exterieur dat rust op 18 inch lichtmetalen wielen. Parkeersensoren rondom en verchroomde mistlampringen alsook een zwarte grille behoren eveneens tot het GT-M pakket. Binnenin is er bovenop de uitrusting van de TS+ nog lederen bekleding, een automatisch verstelbare bestuurdersstoel, het head-up display, schakelflippers aan het stuurwiel, een uitgebreid navigatiesysteem en een audiosysteem van Bose met 9 luidsprekers en alle moderne aansluitingen voor externe apparaten. Verchroomde en zilverkleurige panelen maken deel uit van de decoratie. Kopers van de GT-M met de sterkste benzine onder de kap (165 pk) worden extra verwend. Die kunnen tevens aan de knopjes zitten voor adaptieve cruise control, adaptieve bochtverlichting, rijstrookassistent en High Beam Control.

Zakelijke markt Om de zakelijke rijders te lokken heeft Mazda de speciale SkyLease-modellen in het leven geroepen, met bovenop de standaarduitrusting een navigatiesysteem en parkeersensoren achter. Er zijn er twee, de benzine met 120 pk en de dieselversie met 150 pk. Beide zijn bedeeld met 20% bijtelling en staan in de boeken voor respectievelijk € 22.190,- en € 26.190,-. De hierboven beschreven modellen komen overigens, op de versies met automaat en de sterkste benzinemotor na, ook allemaal in aanmerking voor 20% bijtelling.

Hebben deze prijzen de interesse gewekt, maar wil je eerst weten hoe de nieuwe Mazda3 rijdt? Lees dan de rij-impressie met de nieuwe Mazda3. De prijzen van de Sedan volgen later.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer