Nieuws: Mazda3 Sedan – Debuut in Los Angeles

Na een productiecyclus van vijf jaar vindt Mazda het tijd om de Mazda3 te vernieuwen. De Mazda3 Sedan wordt volgende maand tijdens de Los Angeles Motor Show officieel onthuld aan het wereldpubliek.

Mazda heeft de eerste drie foto's van de vernieuwde Mazda3 Sedan vrijgegeven. Verder is het persbericht bijzonder summier. De Mazda3 is volgens het de huidige Zoom-Zoom designstrategie van Mazda ontworpen. Meteen valt op dat de Mazda3 aanzienlijk dynamischer oogt en veel overkomsten kent met zijn grote broer de Mazda6 en de RX-8. Vloeiende lijnen en een gladde carrosserie kenmerken de middenklasse Japanner. De grille is opgenomen in de middelste luchtinlaat van de voorbumper en ook de mistlampen behuizingen zijn fors uitgevallen.

2.0 en 2.5 liter Motorische wijzigingen zijn er onder andere in de vorm van een direct ingespoten 2.0 liter viercilinder benzinemotor en een 2.5 liter als krachtbron. Deze laatste vervangt de huidige 2.3 liter benzine. Als laatste meldt Mazda ons dat de vijfdeurs hatchback variant van de nieuwe Mazda3 aan het begin van volgende jaar wordt gepresenteerd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Dit draagt een elektrische auto bij aan het milieu

Autonieuws

Nieuwe BMW M8 Gran Coupé komt pas in 2020

Autonieuws

Dit kosten de Peugeot 508 en 3008 Hybrid

Autonieuws
Ontdek meer