Nieuws: Mazda6 Coupe – Mazda overweegt een 6 Coupe

Hoewel de persen zijn nog warm van de compleet nieuwe Mazda6, mijmert de fabrikant intussen alweer over de toekomstmogelijkheden van haar vlaggenschip. Een Coupé lijkt de Japanners wel wat!

We hebben nog niet eens de kans gekregen om de nieuwe Mazda6 Sedan op zijn merites te beoordelen of er wordt alweer gesproken over toekomstige modellen. Allereerst komt er natuurlijk de Sportbreak die in Parijs zijn opwachting zal gaan maken, maar wat ons wel verrast zijn enkele uitspraken van hoofdontwerper Akira Tamatani.

Coupé Hij ziet namelijk een toekomst waarin de Mazda6 ook als coupé op de markt wordt gebracht. Een extra sportieve uitvoering zou immers goed zijn voor het imago van de Japanse fabrikant en een unicum vormen voor de 6, deze was er immers nog nooit als twee- of driedeurs. De aandrijflijn zal waarschijnlijk geïnspireerd worden op de 6 MPS die we alweer twee generaties geleden in de prijslijsten zagen staan. Deze had 260 pk tot zijn beschikking en verdeelde dit vermogen over alle vier de wielen. Het zijn natuurlijk allemaal nog toekomstdromen, maar een sportieve coupé met het dynamische uiterlijk van de nieuwe 6 lijkt ons een prima idee!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer