Nieuws: Mazda6 – Eerste officiële foto's nieuwe Mazda6

Omdat een eerste foto vroegtijdig lekte heeft Mazda de nieuwe Mazda6 zelf iets eerder dan gepland vrijgegeven. De Moskou Motor Show is gemarkeerd als het showdebuut van de nieuwe middenklasser en zal daar op 29 augustus in première gaan.

Mazda had op voorhand gezegd dat de nieuwe Mazda6 sprekend zou lijken op de Takeri Concept die schitterde op de Tokyo Motor Show van 2011 en daar is geen woord aan gelogen. Mazda presenteert de nieuwe 6 ook nog eens in dezelfde rode kleur waardoor enkel de scherpe randjes gladgestreken lijken te zijn. Voor de rest ogen beide auto´s als tweelingbroers en daarmee zet Mazda een wulpse, nadrukkelijk dynamisch ogende sedan neer met een hoge visuele aantrekkingskracht.

i-ELOOP Naast een sedan komt de nieuwe Mazda6 er ook als Sportbreak-stationwagen, maar die volgt later. Op technische zaken loopt Mazda vooralsnog niet te veel vooruit. Enkel laat het merk weten dat het showmodel in Moskou is voorzien van de 2.0 liter SkyActiv-G benzinemotor gekoppeld aan een zestraps automaat. Aanwezig is ook i-ELOOP, Mazda's eigen technologie om remenergie op te slaan en terug te winnen. De nieuwe 6 is de eerste Mazda waarop deze functie is toegepast.

Meer informatie volgt over de nieuwe Mazda6 volgt in de aanloop naar de Moscow International Automobile Salon die op 29 augustus aanvangt. Enkele maanden na het showdebuut volgt de dealerintroductie al.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer