Nieuws: Mazda6 Sportbreak – Mazda6 Sportbreak gepresenteerd

Wat zien we daar? Tijdens het klinken van de volle campagneglazen omwille van de productiestart van de nieuwe Mazda6 toont het merk zomaar de gloednieuwe Sportbreak. Onofficieel nog, maar het nieuws is er niet minder om.

Dat er van de nieuwe Mazda6 een Sportbreak zou komen was natuurlijk al lang duidelijk. De algemene verwachting was echter dat deze enige tijd later dan de vierdeurs sedan onthuld zou worden. Deze gedachte werd nog eens gesterkt toen we de Sportbreak vier weken geleden nog zwaar ingepakt rond zagen rijden. Bij de feestelijke productiestart van de Mazda6 zien we echter opeens een heel andere nieuwe Mazda6 Sportbreak: een naakte!

Dynamisch Hoewel de strategisch geplaatste slingers de accentlijnen nog enigszins verhullen kunnen we nu al zeggen we hier met een zeer dynamisch ogende station te maken te hebben. Dit wordt vooral bereikt door de lange motorkap en schuin aflopende daklijn aan de achterzijde. De sportieve genen van het merk zullen het rijden minstens net zo dynamisch maken. Voor de aandrijving zal een breed palet van de nieuwste SkyActiv-motoren worden aangewend.

Parijs De presentatie van de nieuwe Mazda6 Sedan zal tijdens de autoshow van Moskou plaatsvinden. Of de Sportbreak daar ook al te bewonderen is nog onzeker, maar afgaande op deze foto lijkt die kans ons vrij groot. En anders wordt het Parijs, eind september.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer