Nieuws: Mazda6 - Tokyo Auto Salon – Mazda’s af-fabriek gestyled

De Tokyo Auto Salon is voor Japanners wat de Essen Motor Show voor ons is. Hordes Japanners met een voorliefde voor autotuning kunnen zich er verlekkeren aan allerhande opgekalefaterde auto’s. Ook Mazda heeft er een stand, waarop zes modellen er bovengemiddeld sportief bijstaan.

De Tokyo Auto Salon (niet te verwarren met de tweejaarlijkse Tokyo Motor Show in november) is een populaire nicheshow in Japan. Bewoners van het Oosterse eiland zijn namelijk zeker niet vies van een beetje (foute) tuning. Mazda houdt het echter beschaafd met de CX-5 en de Atenza, bij ons Mazda6 geheten. Diverse additionele, maar subtiele spoilers sieren de van zichzelf al dynamische koetswerken van de Mazda's. Om het extra plaatwerk er toch enigszins uit te laten springen zijn ze niet met de carrosserie mee gespoten. Ook de grote 20 inch wielen zijn in een afwijkende tint gehuld voor een contrasterend effect.

Brembo Over hogere prestaties rept Mazda met geen woord, maar dat weerhield de tuningafdeling van de fabrikant niet om potente Brembo-remmen te monteren. In het interieur wordt de aandacht getrokken door gewervelde sportstoelen en daarnaast enkele sportieve details zoals alu-pedalen, een met alcantara afgewerkt sportstuur en speciale sierstrips in het dashboard. Niet zichtbaar, maar naar eigen zeggen wel te horen is het opgewaardeerde audiosysteem van het merk Diatone.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer