Nieuws: Mercedes-Benz C 450 AMG Sport – Mercedes-Benz C 450 AMG Sport: smakelijk compromis

Zoals Audi haar S-modellen heeft en BMW de mildere M-modellen, zo lanceert Mercedes nu haar Sport AMG-label. Niet zo puur en rauw als RS-, M- of AMG-modellen, maar wel volgens eenzelfde recept op smaak gebracht. Alleen met wat minder pepertjes. Maak kennis met de C 450 Sport AMG.

De 450 AMG Sport richt zich in het bijzonder op klanten die het gat tussen een gewone C-klasse en de C 63 AMG iets te veel van het goede vinden, qua prestaties dan wel prijs. Hij wordt aangedreven door een 3.0 liter V6 met twee turbo's welke het vermogen naar een totaal van 362 pk en 517 Nm brengen. Het volledige koppel is beschikbaar tussen de 2.000 en 4.200 toeren per minuut. Dit staat garant voor snelle inhaalacties en een rappe acceleratie. De cijfers ondersteunen deze aanname met een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 4,9 seconden (Estate: 5 seconden) en een elektronisch gelimiteerde topsnelheid van 250 km/h. Mede verantwoordelijk voor deze snelle sprinttijd is de 4Matic-vierwielaandrijving die wordt aangestuurd via de bekende 7G-Tronic automatische transmissie.

Matchende uitstraling Naast het extra vermogen heeft de C 450 ook enkele onderdelen van de C 63 gekregen, waaronder diens instelbare dempers en straffere vering. Die zijn verscholen achter 18 inch velgen en geventileerde, stalen remschijven. De C 450 AMG Sport is verder herkenbaar aan zijn sportbumpers met grotere luchtinlaten, donkere chromen uitlaatpijpen en een subtiele achterspoiler voor zowel de sedan als de Estate. Van binnen zijn de versiersels ten opzichte van de gewone C minder spectaculair. Zo is eigenlijk alleen het stuurwiel onderaan afgeplat en zijn de gordels in het rood gestoken, net als de stiksels. Verder hebben de reguliere stoelen plaats moeten maken voor zwaarder geprofileerde exemplaren en zijn de pedalen vervangen door aluminium varianten.

Wanneer de Mercedes-Benz C 450 Sport AMG te koop zal zijn is niet bekend. Prijzen volgen evenzo nog.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Per 1 januari stijgt in vijf provincies de wegenbelasting

Autonieuws

De vernieuwde Jaguar F-Type kijkt boos

Autonieuws

Bescheiden facelift voor de Opel Insignia is bescheiden

Autonieuws
Ontdek meer