Nieuws: Mercedes-Benz C 63 AMG – Frisse neus voor C 63 AMG

Kort na de facelift voor de C-klasse Sedan en Estate heeft de Mercedes C 63 AMG een verjongingskuur ondergaan. De wijzingen komen natuurlijk niet als een verassing en zijn voornamelijk voor het oog zichtbaar.

De C 63 AMG en de C 63 AMG Estate ondergingen dezelfde vernieuwingen als de reguliere modellen van deze twee koetswerkvarianten. Bij het exterieur zijn dat onder meer hertekende koplampunits, een aluminium motorkap, andere grille en een licht gewijzigde front- en achterspoiler. LED-techniek is er ook, als dagrijverlichting en als conventionele verlichting (achterlichtunits). Tevens is er vers lichtmetaal met een diameter van 18 inch. Aan de binnenzijde zijn de wijzigingen minders snel zichtbaar en daarmee bedoel we op verbeterde materialen en een aangepaste aankleding. Zwarttinten en aluminium voeren nog steeds de boventoon.

Loyaliteit Wie dacht dat de vernieuwde C 63 AMG de nieuwe V8-BiTurbo van AMG zou krijgen komt bedrogen uit. Nog altijd doet de atmosferische 6.2 liter V8 dienst. Zelfs het vermogen steeg niet; het blijft bij 457 pk en een trekkracht van 600 Nm. Optioneel is er het AMG Performance Package dat de output naar 487 pk brengt. De spurt naar 100 km/h gaat in deze hoedanigheid eentiende seconde sneller dan de 'standaard' 4,5 seconden. De topsnelheid bedraagt bij beide motoriseringen 250 km/h.

Zuiniger Waar Mercedes vooral winst heeft weten te boeken is bij het verbruik, dit daalde namelijk met zo'n tien procent naar 12,0 l/100 km. De stationwagen is telkens 0,3 liter per honderd kilometer zuiniger. De reductie is het resultaat van een nieuwe stuurbekrachtigingpomp en een 7-traps automaat die een Controlled Efficiency behandeling heeft gehad. Mercedes-Benz reist met de vernieuwde C 63 AMG af naar Zwitserland. Tijdens of kort na de tentoonstelling in Genève worden de aangepaste prijzen bekendgemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer