Nieuws: Mercedes-Benz C 63 AMG – Vorsteiner's C 63 AMG is nog dikker

Qua uiterlijk vertoon komt de Mercedes C 63 AMG eigenlijk niets tekort. Toch ziet Vorsteiner markt voor nog meer visuele branie. Ongegrond is dat overigens niet.

Vorsteiner komt uit de Verenigde Staten en Amerika is veruit de grootste afzetmarkt voor de brute bakken van Mercedes-AMG's. Als er dus maar genoeg AMG's daar naartoe worden verscheept wordt zelfs een standaard C 63 AMG ietwat gewoontjes. Vorsteiner speelt hier slim op in met het hercreëren van een stukje exclusiviteit door met een additioneel stylingpakket voor de C 63 AMG te komen.

Carbon De tuning voor de C 63 AMG is louter cosmetisch en bestaat aan de voorzijde uit een extra spoilerlip onderaan de bestaande voorbumper, een andere grille zonder Mercedes-ster en een motorkap met 'louvres'. De flanken worden gesierd door een set zij-skirts en speciale roosters in de voorste spatborden terwijl de achterzijde is aangedikt met een achterklepspoilertje en een uit de kluiten gewassen diffuser. Alle toegevoegde onderdelen zijn opgetrokken uit koolstofvezel.

Laag Als uitbreiding op het stylingpakket kan Vorsteiner een sportuitlaatsysteem van titanium leveren. De mogelijkheid tot het kiezen van andere wielen (19 of 20 inch) is er ook. Let ook even op de ruimte tussen het loopvlak van de band en de wielkast; die is er namelijk niet. Dat duidt op een verlagingset, alhoewel de tuner hiervan geen melding maakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer