Nieuws: Mercedes-Benz CLA – Piecha Design gaat los op Mercedes CLA

Dat de nieuwe Mercedes CLA een gewild tuningsobject zou worden konden we je op een briefje geven. De tuner Piecha Design is er dan ook als de kippen bij om haar visie te tonen van de vierdeurs coupé.

Met de CLA boorde Mercedes-Benz een niche-segment aan dat voor tuners ook wel eens heel interessant zou kunnen zijn. De fabrikant uit Stuttgart wil voornamelijk jongere autobezitters in hun compacte vierdeurs-coupé trekken, en voor tuners is deze doelgroep eveneens buitengewoon aantrekkelijk.

Schreeuw om aandacht Na Brabus is Piecha Design de tweede tuner die wel brood ziet in de CLA, maar daar houdt de overeenkomst tussen de twee bedrijven ook direct op. Waar de CLA van Brabus erg subtiel is vormgegeven, schreeuwt de 'Merc' van Piecha Design om aandacht. Rondom de auto vinden we spoilers zover het oog reikt. De voorbumper met enorme luchtinlaten en de diffuser eisen beide enorm veel aandacht op, en ook niet te missen zijn de 20 inch lichtmetalen velgen onder de breder uitgeklopte wielkasten. Ten slotte moeten twee dubbele eindpijpen met een doorsnee van liefst 90 mm samen met een nieuw uitlaatsysteem zorgen voor een heldhaftiger geluid van de onaangepaste, 210 pk sterke benzinemotor. Piecha Design heeft zijn doel bereikt; we zouden hun CLA niet saai of wat durven noemen. Mooi is anders.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer