Nieuws: Mercedes-Benz G-klasse – Vernieuwde Mercedes G-klasse geprijsd

Mercedes stuurde de G-klasse naar de plastisch chirurg en presenteert daar nu de rekening van. Naast de regulieren Geländewagens zijn ook de waanzinnige G 63 en 65 AMG van een prijs voorzien.

Nog geen maand geleden werd de nieuwste lichting van de iconische G-Klasse door Mercedes gepresenteerd. De buitenzijde werd door de ontwerpers bijna helemaal overgeslagen, alleen de LED´s onder de koplampen verraden de facelift. Hoe anders was dat aan de binnenzijde. Het dashboard kreeg een compleet nieuw ontwerp en werd bovendien uitgerust met allerhande veiligheidssnufjes. Nog geen week later werden we verblijdt met de AMG-vervangers van de G 55 AMG en het waanzinniveau bleek te zijn opgekrikt met de G63 en G 65 AMG. Deze laatstgenoemde kreeg een 6.0 liter tellende V12 in het vooronder met niet minder dan 612 pk. Dat dit financieel niet bepaald gunstig uit zou pakken hadden we wel voorzien, maar nu de complete prijslijst van de G-klasse bekend is gemaakt moesten we toch even slikken.

'Gewoon' Is al die AMG-opsmuk aan jou niet besteedt dan staat de G 350 BlueTEC voor € 157.154,- op de oprit. In de neus hangt dan een 3.0 liter V6 die 211 pk naar de wielen stuurt. Voor een kleine 30 mille extra staat de 5.5 liter tellende V8 van de G 500 voor je klaar (€ 184.385,-) die voor nog eens € 1.041,- extra van een neerklapbaar dak wordt voorzien. Op deze 'normale' G-klasses is de uitrusting gelukkig alles behalve karig. Op de kleur en bekleding na valt er eigenlijk nog maar weinig aan te vinken in de optielijsten. Ook alle nieuwe veiligheids- en comfortsystemen vinden standaard hun weg naar de minst dure G.

Vierwielaangedreven waanzin De G 55 was al een bijzondere verschijning waar diep voor in de buidel getast moest worden en voor de nóg krachtigere nieuwe exemplaren is dat niet anders. Aan de G 63 AMG is echter een prijskaartje van € 210.911,- verbonden en dat is toch ruim 31 duizend euro goedkoper dan zijn voorganger. Dan de G 65 AMG. Geen enkele G-klasse is ontworpen met ´een beter milieu begint bij jezelf´ in het achterhoofd, maar de twaalfcilinder in de ´65´ maakt het met net geen 400 gram CO2 per km wel erg bont. En dat wordt door de Nederlandse belastingdienst genadeloos afgestraft. Zit je goed? Voor de G 65 AMG moet namelijk € 391.327,- worden neergeteld en daarmee is dit terreinmonster de allerduurste Mercedes momenteel te koop.

De nieuwe G-klasse staat vanaf juli bij de Nederlandse dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer