Nieuws: Mercedes-Benz GL 63 AMG – Imponerend: Brabus B63-620 Widestar

Veel groter en imposanter dan de Mercedes GL-klasse worden ze bijna niet gemaakt in Europa. Slechts als Brabus zich mee bemoeid moeten de superlatieven opnieuw opgeschaald worden. Ontmoet de Brabus B63-620 Widestar!

Na de 'licht getunede' versie verwachtten we al dat Brabus ook met een Widestar-versie van de GL 63 AMG van Mercedes-Benz zou komen. Dat doet Brabus immers keer op keer. En zie hier het resultaat: de Brabus B63-620 Widestar, is groot, lomp en overmatig voorzien van anabole steroïden. Vier immense wielkasten zorgen ervoor dat de toch al niet misselijke SUV uit Stuttgart maar liefst 8 centimeter (!) extra breedte laat opmeten. Daarnaast zien de grote luchtinlaten eruit alsof ze stieren als ontbijt eten en passen de 23 inch velgen (mede door een verlaging van 30 mm) precies in de wielkasten van deze B63-620.

Beeldvorming Het beeld van deze Brabus als 'asobak' wordt alleen maar versterkt door deze immense velgen. Ook de gigantische dakspoiler doet daar aan mee. Want hoewel hij nog enigszins in proportie is zou hij op een Formule 1-auto ook niet misstaan. Eveneens passend binnen de overtreffende trap is het motorische geweld. De ontsteking en injectie zijn gewijzigd wat resulteert in een 'gematigde verhoging in kracht' zoals de Duitse tuner het zelf noemt. Het is maar wat je gematigd noemt; Brabus gooit nog eens 63 pk bij de initiële 557 pk en voorziet het koppel van 60 Nm extra, waardoor dat totaal op 820 Nm uitkomt.

Ontzagwekkend En daar lusten de cijferpuristen onder ons wel pap van. Want hoewel deze Brabus B63-620 WIdestar een immense 2.500 kg op de weegschaal brengt, accelereert hij in 4,7 seconden naar 100 km/h. Dat is ruim een halve seconde sneller dan bijvoorbeeld een Jaguar F-type! De topsnelheid bedraagt ten slotte een gelimiteerde 280 km/h, en ook dat is ongekend snel.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer