Nieuws: Mercedes-Benz GLC Coupé – Prijzen Mercedes-Benz GLC Coupé bekend

Dit najaar zal de Mercedes-Benz GLC Coupé bij de Mercedes-dealer in de showroom binnenrijden. Maar bestellen kan vanaf heden al. De prijzen beginnen bij € 63.550,- voor de voorlopige instapper onder de benzinemotoren.

Mercedes-Benz trapt af met een beperkt motorengamma. Wie er vroeg bij wil zijn kan enkel kiezen uit de 170 pk sterke GLC 250, de 211 pk sterke GLC 220 d of de 218 pk tellende GLC 250 d. Eén benzinemotor en twee diesels dus. Alledrie voorzien van 4Matic-vierwielaandrijving en gekoppeld aan de 9-traps automaat.

Rijke standaarduitrusting Wat uitrusting betreft gaat Mercedes niet zuinig te werk. Elke GLC Coupé is sowieso uitgerust met zaken als 18 inch lichtmetaal, een chroompakket, automatische achterklep, achteruitrijcamera, keyless entry en lederlook bekleding. Talloze assistentiesystemen om ongelukken te voorkomen en te ondersteunen tijdens het rijden behoren eveneens tot de standaarduitrusting.

Uitbreiding van het gamma Tegen het einde van dit jaar breidt Mercedes-Benz het gamma van de GLC Coupé uit met de reeds aangekondigde GLC 200 d, 350 d 4MATIC, 300 4Matic en de GLC 350 e 4MATIC Coupé. Daarnaast staat er bovendien een AMG-versie in de coulissen. De prijzen van deze modellen worden tegelijk met hun marktintroductie bekendgemaakt.

De concurrent(ie) Het SUV-segment mag dan overvol raken, de niches zijn nog lang niet opgevuld. Mercedes is na BMW de tweede die in deze klasse een SUV Coupé op de markt brengt. En zodoende vormt de X4 voorlopig de enige concurrent. De prijzen daarvan liggen in lijn met de GLC Coupé, maar dat was ook te verwachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer