Nieuws: Mercedes-Benz ML – Brabus Widestar voor vernieuwde M-klasse

In de schappen van Brabus ligt voortaan ook een Widestar-pakket voor de onlangs vernieuwde M-klasse. Zoals gebruikelijk is het binnenwerk helemaal naar wens aan te kleden en is er voor de hele motorenlinie een upgrade verkrijgbaar, waarbij het topmodel een vermogen van 550 pk heeft.

Voor degene die het stylingpakket nog niet kennen. Brabas heeft het Widestar-pakket ontwikkeld voor liefhebbers die met de gedachte 'Wie het breed heeft, laat 't breed hangen' rondbazuinen. Inmiddels waren de GLK-klasse, GL-klasse en de vorige generatie M-klasse al beschikbaar in Widestar-tenue. En nu is ook de onlangs vernieuwde M-klasse te voorzien van zo'n anabolenkit.

+5 cm Net als bij de andere Widestar modellen is de spoorbreedte aan de voor- en achterzijde met vijf centimeter vergroot. Samen met de markante bodykit en het met 30 mm te verlagen AIRMATIC luchtveringsysteem geeft dit de M-klasse een bijzonder agressieve look. Ook de gigantische 23 inch Monoblock E-wielen met bandenmaat 315/25R23 vóór en achter misstaan de kolos niet. Onder andere LED-dagrijverlichting zorgt voor een lichtpuntje in het verder uiterst diepzwarte uiterlijk van de Brabus M-klasse Widestar.

Motorupgrade Voor het hele motorengamma van de vernieuwde M-klasse kan Brabus een upgrade leveren. ECO PowerXtra power kits zorgen dat de CDI-diesel flink in vermogen stijgen zonder dat de CO2-uitstoot daaronder lijdt. Ja, ook tuners moeten met de milieueisen meegaan. De ML 280 CDI krijgt er na een Brabus-kuur 52 pk bij en komt daarmee op een totaal van 248 pk. Met de D6 III powerkit is de 320 CDI goed voor 272 pk en een koppel van 590 Nm (was 224 pk/510 Nm). De V8 CDI-diesel in de ML 420 gata van een standaard vermogen van 302 pk en 700 Nm naar 350 pk en een boomomwortelend koppel van 800 Nm. Hiervoor is een Brabus ECO PowerExtra D8 III kit voor nodig. Met al dit geweld sprint de achtcilinderdiesel in 6,0 seconden naar de 100 km/h, terwijl de topsnelheid van 235 naar 425 km/h stijgt.

Benzinepower Benzinerijders worden bij Brabus niet in de steek gelaten. Wie beschikt over een ML 350 met standaard 272 pk komt na een retourtje Brabus met een vermogen van 287 pk onder de kap terug. Het motorblok uit de ML 500 is geheel te vervangen voor een exemplaar uit Brabus eigen motordivisie. Die levert 462 pk. Een ML 63 AMG is met 510 pk en 630 Nm al een hele zware jongen, maar Brabus pept het blok graag op naar 550 pk en vervangt de motorcover voor een eigen exemplaar met de tekst Brabus B63 S erop. Deze sprint in slechts 4,9 seconden naar 100 km/h en de versnelling houdt niet eerder op dan 275 km/h.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer