Nieuws: Mercedes-Benz SL 63 AMG F1 World Championship Editions – F1-kampioen Mercedes brengt SL 63 AMG F1 Edition uit

Met een één-tweetje kan Mercedes-Benz spreken over een zeer geslaagd F1-seizoen. Als we het merk moeten geloven hebben kersvers F1-kampioen Lewis Hamilton en de nummer twee Nico Rosberg zelfs meegeholpen aan de ontwikkeling van de SL 63 AMG F1 World Championship Editions.

Wereldkampioen Hamilton en zijn teamgenoot Rosberg waren met Mercedes-Benz oppermachtig tijdens het onlangs afgesloten Formule 1-seizoen. Mogelijk hadden de beide heren daardoor tussendoor nog tijd over om zich te bemoeien met de Mercedes SL 63 AMG F1 World Championship Editions die ter viering van die hegemonie zijn geïntroduceerd.

19 stuks Welke Mercedes-rijder verantwoordelijk is geweest voor welke versie is feitelijk onbekend. Maar aangezien de zwarte SL 63 AMG over een vleugje (kampioens)goud beschikt wakkert dat het vermoeden aan dat Hamilton zich hierover heeft ontfermd. De witte versie met zilveren accenten zal dan wel mede mogelijk zijn gemaakt door Rosberg. Beiden SL’s hebben in elk geval op de contactsleutel, een speciale badge en de vloertapijten een circuit staan. Bij de zwarte is dat Silverstone en bij de witte Hockenheim, een verwijzing naar de nationaliteit van de beide stuurmannen. Maar het meest bijzondere aan deze speciale edities is toch wel dat er van elk slechts 19 stuks gebouwd zullen worden. Haast bij interesse is daarmee geboden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer