Nieuws: Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series – Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series

Racetechnologie en -design voor de openbare weg, dat is de Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series. De krachtigste én spectaculairste C-klasse ooit gebouwd weet met zijn 517 pk sterke 6.3 liter V8 bloedstollende prestaties neer te zetten. En dan zijn uiterlijk, dat straalt puur machtsvertoon uit.

Mercedes zij geprezen dat ze het nog durven om dit soort auto’s te bouwen. Heerlijk! De toevoeging 'Black Series' wordt enkel op de meest brute, spectaculaire en exclusieve Mercedessen geplakt. De eerste Black Series zag in 2006 het levenslicht en van deze 400 pk sterke SLK 55 AMG Black Series werden slechts 120 exemplaren gebouwd. Een jaar later volgde de CLK 63 AMG Black Series welke met een oplage van 700 stuks weliswaar iets minder exclusief was, maar met 507 pk minstens zo indrukwekkend. De derde in de rij met Black Series was de SL 65 AMG die met 670 pk en 1.000 Nm absoluut het meest spectaculaire Black Series-model ooit gebouwd is. Zelfs deze nieuwe C 63 AMG Coupé Black Series kan daar niet aan tippen.

Lager, breder, agressiever Dat neemt echter niet weg dat de C 63 AMG Coupé Black Series met zijn brede en lage uiterlijk een gespierde en machtige indruk maakt. Ten opzichte van de gewone C 63 AMG Coupé zijn de spatborden aan de voor- en achterzijde met respectievelijk 28 en 42 mm verbreed. De enorme luchtinlaten in de voorbumper en de openingen in de aluminium motorkap doen je verbleken als dit monster in je binnenspiegel opduikt. Passeert 'ie je vervolgens dan wordt je aandacht ongetwijfeld getrokken door de machtige 19 inch wielen waarachter rode remklauwen en imposante remschijven pronken. Saillant detail: de lichtmetalen wielen zijn net als bij de SLS AMG gesmeed en daarmee in totaal 11 kg lichter dan vier gegoten exemplaren. Het voordeel: een lager onafgeveerd gewicht en dus een beter wegcontact en nauwkeurigere besturing. Brult de C 63 AMG Coupé Black Series je vervolgens voorbij dan kun je hopelijk nog net een blik opvangen van de achterspoiler, de uitlaatpijpen van het AMG-uitlaatsysteem en de nieuwe achterbumper met imposante zwarte diffuser.

517 pk en 620 Nm Met een heldhaftig uiterlijk als deze kunnen er enkel prestaties van topniveau genoteerd worden. En daarin stelt de Black Series niet teleur. De 6.3 liter AMG V8 ontwikkelt 517 pk en 620 Nm en weet daarmee een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 4,2 seconden te realiseren. Vreemd genoeg maakt Mercedes de topsnelheid niet bekend, maar die is ongetwijfeld begrensd op 250 km/h. Het enorme vermogen is te danken aan de toepassing van onder meer de gesmede zuigers, drijfstangen en lichtgewicht krukas van de SLS AMG, maar ook aan een gefinetuned motormangement. Voor de overbrenging van het vermogen is een AMG Speedshift MCT-7 transmissie gemonteerd welke ook met aluminium schakelpeddels achter het stuurwiel kan worden bediend.

AMG Track Package Een spectaculair uiterlijk en machtige motor zijn niet voldoende om de missie van AMG - het doorvertalen van de successen uit de DTM en Formule 1 op een straatauto - te realiseren. Zodoende werd een nieuw sportonderstel ontwikkeld waarbij de voorwielophanging en het sperdifferentieel zelfs volledig nieuw zijn. Kenmerkend zijn ook de over de schokdempers geplaatste schroefveren afkomstig uit de autosport. Daarmee zijn talrijke instellingsmogelijkheden te realiseren om een persoonlijke set-up voor vering en demping te kunnen kiezen. Wie nog een stap verder wil gaan kan kiezen voor het AMG Track Package met speciale Dunlop-banden en een koeler voor het differentieel voor optimale circuitprestaties. Het eveneens optionele AMG Aerodynamics Package maakt de auto nog bruter met luchtgeleiders van koolstofvezel en een verstelbare achterspoiler. Matzwarte lichtmetalen wielen en donkergetinte wielen kunnen de C 63 AMG Coupé Black Series een sinistere uitstraling geven en zijn sportieve inborst nog verder accentueren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer