Nieuws: Mercedes E-klasse Coupé – Blunder rond Mercedes E-klasse Coupé

Een blunder bij een Duitse Mercedes-dealer. Die had de brochure van de nieuwe E-klasse Coupé al tentoongesteld voor showroombezoekers, ware het niet dat de auto nog officieel onthuld moet worden. Oeps…

Ene Jakub Widla heeft als verzamelaar van autofolders een neus voor dit soort zaken en ontdekte de fout al snel toen hij afgelopen weekend een bezoek bracht aan de blamerende Mercedes-dealer. De brochure van de nieuwe E-Coupé werden nadien meteen verwijderd, maar niet voordat Widla er enkele kiekjes van had gemaakt en deze doorstuurde naar de website www.autoArchiwum.pl. Naast het ex- en interieur ligt daarom nu ook al het beschikbare motorpalet op straat.

Stuk langer Wat betreft design geen verrassingen; dat is krek eender aan de C-klasse Coupé en verschilt tevens amper van de tweedeurs S-klasse. Qua maat valt de E-klasse Coupé precies tussen zijn coupébroeders in. Er is zo'n 20 centimeter in lengte bijgekomen in vergelijk met het uitgaande model. Dat was nodig ook, want de C-Coupé overtreft de huidige E-Coupé in lengte. Met de nieuwe generatie zet Mercedes dit recht. Ondanks de extra centimeters is de auto tot wel 100 kilogram lichter dan voorheen. Een knappe prestatie.

Drie benzines, één diesel Dankzij de gelekte brochure is ook al bekend met welke motoren de E-klasse Coupé valt te verkrijgen. Er wordt afgetrapt met de E 200, een viercilinder-turbobenzine met 184 pk. Als E 300, nog altijd een vierpitter, levert de coupé een vermogen van 245 pk en voor wie per se een zescilinder wil is er de E 400 met standaard 4Matic-vierwielaandrijving. Die kan 333 pk ophoesten. Dieselen kan enkel met de E 220d, een viercilinder die 194 pk tentoonspreidt. Een automaat is op alle motoren standaard.

Detroit Mercedes-Benz zal de nieuwe E-klasse Coupé officieel aan het grote publiek presenteren op de NAIAS in Detroit, begin januari. De marktlancering is enkele maanden later.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer