Nieuws: Mercedes ML-klasse – Mercedes ML-klasse nu officieel

De nieuwe Mercedes ML-klasse is gegroeid. Deze derde generatie kreeg er in de breedte en de lengte wat millimeters bij, maar wist wel af te slanken qua gewicht en vooral qua verbruik. Een combinatie van Europese eisen (verbruik) en de populaire groeimarkten (formaat).

De nieuwe Mercedes ML-klasse staat als een ML-klasse. Van voor tot achteren zijn de beide voorgaande generaties erin te herkennen. Wennen aan het ontwerp is dan ook niet nodig. Mercedes houdt het eenvoudig. En daarmee volgt men de weg die het de afgelopen jaren is ingeslagen en Audi al tijden hanteert: geen designrevolutie maar evolutie. Dat betekent echter nog niet dat de nieuwe ML niet herkenbaar is als dusdanig. Hij staat er zeker modern bij. Gegroeid is 'ie ook. Hij is voortaan 24 mm langer en 16 mm breder. De ML-klasse is nu eenmaal razend populair in de Verenigde Staten en nieuwe markten als Rusland en China. Ja, daar kennen ze het woord downsizing (nog) niet.

Chique Het interieur heeft wel een enorme vooruitgang geboekt. Het kan natuurlijk aan de door Mercedes gefotografeerde uitvoering liggen, maar het ziet er zeer hoogwaardig en chique uit. De aandacht voor details, met vele randjes chroom, hout en aluminium, oogt van topkwaliteit. Op de middentunnel is plaats gemaakt voor de Comand-controller voor de bediening van de functies van het navigatie-/entertainmentsysteem en daarnaast zien we een tweetal draaiknoppen voor de rij-instellingen. De ene knop maakt het mogelijk het onderstel in te stellen, de tweede komt goed van pas bij het terreinrijden en doet denken aan het Terrain Response-systeem van Land Rover.

Downsizing Op motorisch gebied heeft Mercedes alles op efficiency gegooid. Vooral de Europese markt schreeuwt hier natuurlijk om nu SUV's al enige tijd het boetekleed krijgen toegeworpen. Zodoende maakt er een 4-cilinder dieselmotor zijn intrede in de ML-klasse. En dat is toch wel even wennen. Op het eerste gezicht dan. Want als je de cijfers van de 204 pk en 500 Nm sterke 2.1 liter dieselmotor erbij pakt zie je dat deze toch nog in 9,0 seconden naar 100 km/h sprint. De ML 250 CDI BlueTec weet bovendien genoegen te nemen met 6,0 l/100 km en dat is een enorme vooruitgang ten opzichte van de V6 die hij vervangt. Een stapje hoger op de ladder staat de ML 350 BlueTec, eveneens een dieselmotor. Deze is goed voor 258 pk en een machtige 620 Nm en weet daarmee in 7,4 seconden naar 100 km/h te sprinten. Enige benzinemotor is voorlopig de ML 350 met een vermogen van 306 pk, koppel van 370 Nm en 0-100 km/h-notering in 7,6 seconden.

Prijzen De nieuwe Mercedes ML-klasse zal debuteren op de IAA in Frankfurt en nog voor het einde van het jaar bij de dealers staan. De prijzen zijn nog niet bekend, maar wij verwachten dat instappen in de nieuwe ML voordeliger wordt dan ooit tevoren. De nieuwe instapdiesel is daarvoor verantwoordelijk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer