Nieuws: Mercedes S 350 BlueTec – Mercedes presenteert S 350 BlueTec

Schoner, zuiniger en krachtiger. Met de S 350 BlueTec vervangt Mercedes-Benz de S 350 CDI BlueEfficiency in stijl. Bovendien voegt Mercedes voor modeljaar 2011 een aantal nieuwe opties toe aan de al omvangrijke prijslijst van de S-klasse.

De V6-dieselmotor in het vooronder van de S 350 BlueTec is er eentje in de categorie: ´schoon kan ook leuk zijn´. Ten opzichte van de V6 die hij vervangt is namelijk 11% brandstofverbruik en CO2-uitstoot gereduceerd. In absolute cijfers betekent dat een verbruik va 6,8 l/100 km en een CO2-uitstoot van 177 g/km. Veel interessanter voor de dagelijkse praktijk is dat het vermogen en koppel met respectievelijk 10 en 15% zijn gestegen. Het vermogen ligt nu op 258 pk terwijl het koppel 620 Nm bedraagt. Een logisch gevolg is de met 0,6 seconden teruggedrongen acceleratie van 0-100 km/h. Die verloopt nu in 7,1 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h.

BlueTec Mede verantwoordelijk voor zijn schone karakter is de BlueTec-techniek. Kort gezegd wordt hierbij een vloeistof (AdBlue) in de uitlaat gespoten waardoor de NOx-uitstoot met 80 procent wordt teruggedrongen.

2011 Voor modeljaar 2011 voegt Mercedes bovendien een aantal nieuwe opties toe. Ten eerste is er Active Lane Keeping Assist dat dankzij een elektromotor in het stuurwiel je subtiel binnen de lijnen kan houden. Active Blind Spot Assist zorgt ervoor dat wanneer je iemand in de dode hoek over het hoofd ziet niet alleen gewaarschuwd wordt, maar het systeem grijpt ook daadwerkelijk in. Tot slot biedt Mercedes het Bang & Olufsen BeoSound-systeem uit de SLS AMG en S 65 AMG nu ook als optie aan in de S-klasse. Met 15 speakers en twee versterkers (totaal 1.200 watt) een genot voor de oren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer