Nieuws: Mercedes S 500 Intelligent Drive – Mercedes-Benz S 500 Intelligent Drive rijdt vanzelf

Volledig autonoom rijden is volgens Mercedes-Benz binnen zes jaar haalbaar. Om deze ambitieuze uitspraak kracht bij te zetten geeft het merk ons een kleine blik in de toekomst met de S 500 Intelligent Drive.

Exact 125 jaar geleden vertrok Bertha Benz vanuit Mannheim naar Pforzheim, de eerste lange afstand route die de mens met een auto aflegde. De route van ruim honderd kilometer demonstreerde de bruikbaarheid van de auto en veranderde daarmee de wereld voor eeuwig. Vandaag de dag, precies 125 jaar later, toont Mercedes-Benz ons op dezelfde route de volgende stap in de (auto)mobiliteit; autonoom rijden.

Ontelbare parameters Er is enorm veel veranderd in het verkeer de afgelopen 125 jaar. Daarbij doelen we niet alleen op de komst van meer auto's, maar ook op de komst van verkeerslichten, rotondes, voorsorteervakken en andere maatregelen om het verkeer in goede banen te leiden. Talloze zaken waar hedendaagse bestuurders alert en getraind op moeten zijn in tegenstelling tot Bertha twee eeuwen geleden. Echter zijn al deze ingewikkelde parameters en regels geen probleem voor de S 500 Intelligent Drive. Met een ontelbaar aantal sensoren, camera's en computerkracht weet de Mercedes in elke situatie de controle te behouden. Zonder enige inbreng van de menselijke ´bestuurder´.

Zelf rijden blijft mogelijk Hoewel de S 500 Intelligent Drive relatief productierijp is, duurt het nog minstens zes jaar voordat een volledig autonoom voertuig van Mercedes-Benz van de band afloopt. Thomas Weber, hoofd R&D binnen Mercedes-Benz geeft aan dat autonoom rijden in fasen geïntroduceerd zal worden. Deze stap is echter wel een belangrijke voor het concern. Daarnaast kondigde de topman aan dat autonoom rijden voor Mercedes-Benz altijd een assistentiemiddel zal blijven. "Diegenen die zelf willen rijden zijn vrij dat te doen, en dat zal in de toekomst niet veranderen", aldus Thomas.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Audi Q7 Plug-in Hybrides geprijsd

Autonieuws

Jaguar I-Pace actieradius groter met deze gratis software-update

Autonieuws

3,2 miljard euro voor Europees batterijproject

Autonieuws
Ontdek meer