Nieuws: Mercedes S-klasse – Het allersnelste kantoor

“The world’s most powerful and fastest luxury sedan”, zo omschrijft Brabus de SV12 R Biturbo 800. En met het enorme vermogen willen wij dat gerust geloven. Maak kennis met het snelste rijdende kantoor ter wereld.

Het wordt een sport bij Brabus om keer op keer de grens te verleggen. Men gaat zo enorm ver dat de techniek het niet eens meer aan lijkt te kunnen. Zo ook bij deze S-klasse. Onder de imponerend lange motorkap van deze Benz ligt het welbekende V12-blok zoals Mercedes dat alleen in de absolute topmodellen levert. De twaalfcilinder werd door Brabus grondig herzien waarbij het oorspronkelijke 5.5 liter slagvolume werd opgeboord tot 6.3 liter en zuigers, krukas alsook het motormanagement werden herzien. Het resultaat: 800 pk en 1.420 Nm aan koppel! Een dergelijke hoeveelheid Newtonmeters fatsoenlijk op de ondergrond overbrengen is niet eenvoudig. Zodoende moest het worden gelimiteerd tot een maximum van 1.100 Nm. Zodoende kanal de Brabus SV12 R alsnog in 3,9 seconden naar 100 km/h en bereikt 6,4 seconden later de 200 km/h! De topsnelheid ligt op 350 km/h en ook dat is volgens Brabus elektronisch afgeregeld.

Technisch en optisch Enkel het opvoeren van de krachtbron is niet voldoende om aan Brabus' strenge eisen te kunnen voldoen. Zo werd het onderstel beetgepakt, werden er enorme remschijven gemonteerd en kreeg de super-S een aerodynamische bodykit aangemeten. Die laatste heeft zowel technische als optische taken te volbrengen en zorgt er samen met de LED-verlichting voor dat de Brabus S-klasse dreigend in je binnenspiegel moet opduiken.

iBusiness De titel van 'snelst rijdende kantoor' krijgt de Brabus SV12 R Biturbo niet zomaar. Recentelijk presenteerde de tuner uit Bottrop het concept "iBusiness" waarmee het probeerde om Steve Jobs te imponeren. De auto is compleet volgehangen met gadgets van Apple waardoor we de auto kunnen omdopen tot het snelste (rijdende) kantoor ter wereld. Een heerlijke combinatie: van maandag tot vrijdag achterin plaats nemen om van afspraak naar afspraak te kunnen worden gereden en in het weekend zelf achter het stuurwiel plaatsnemen. Wat kan het leven toch mooi zijn!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer