Nieuws: MINI Cabrio – MINI vraagt 25 mille voor nieuwe Cabrio

De nieuwe Cabrio staat pas in maart 2016 bij de dealer, maar nu al weet MINI wat de prijzen ervan zijn. Instappen kan vanaf 25 mille.

Op het grotere formaat na is de nieuwe MINI Cabrio ten opzichte van zijn voorganger meer van hetzelfde. En dat geldt eveneens voor de prijzen. Instappen kan namelijk nog steeds vanaf 25 mille en net als bij het nog uit te zwaaien Cabrio-model rijd je voor dit geld de One-basisuitvoering. Echter die is nog niet vanaf de marktlancering in maart verkrijgbaar. Dat is wel de Cooper. Die heeft een 136 pk sterke driecilinder onder de kap en kost 28 mille. Opteer je liever de 192 pk sterke Cabrio Cooper S, weet dan dat je € 35.990,- armer raakt. Een prijs die exact gelijk is aan het uitgezwaaide model met 184 pk sterke 1.6-viercilinderturbo. Dieselen kan met de Cooper D, die het doet met een 1.5 liter driecilinder en 116 pk. De prijs? Vanaf € 30.990,- is 'ie de uwe. Diesel-rijden met de MINI Cabrio is daarmee zo'n 1.500 euro duurder dan geworden.

Standaarduitrusting Zolang de One-basisuitvoering nog niet leverbaar is bestaat de standaarduitrusting van de MINI Cabrio uit: Park Distance Control achter, een start/stop-knop inclusief Keyless Go en de Easy Load functie, een systeem waarmee de onderste rand van het gesloten dak omhoog scharniert voor betere toegang tot de bagageruimte. Verder is er snelheidsafhankelijke Servotronic-stuurbekrachtiging en Dynamic Stability Control inclusief Dynamic Traction Control en Electronic Differential Lock Control.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer