Nieuws: Mitsubishi i-MiEV – Geprijsd: Mitsubishi i-MiEV

Het spelletje ´wie van de drie´ is dankzij Mitsubishi snel beslist. Mocht je je tenminste afvragen welke van de drie identieke elektrische voertuigen, de Citroen C-Zero, de Mitsubishi i-MiEV en de Peugeot iOn, de laagste aanschafprijs heeft.

Hoewel de drie verschillende typen samen ontwikkeld zijn lopen de prijzen nogal uiteen. Zo kosten de beide modellen van PSA, Peugeot iOn en Citroën C-Zero, respectievelijk € 29.550,- en € 29.990,-. De 'Japanse' variant moet minimaal € 27.588,- kosten en inclusief BTW komt dat op een bedrag van € 32.830,- uit. Daarmee is de Mitsubishi fors goedkoper dan zijn Franse broers. Of het prijsverschil wellicht aan het uitrustingsniveau te wijten is weten we niet - Mitsubishi heeft de standaardvoorzieningen nog niet vrijgegeven. We vermoeden echter niet dat deze onder doet voor die van Citroën en Peugeot gezien het feit dat de Mitsubishi i-MiEV al standaard uitgerust wordt met stoelverwarming, een optie die op beide Fransozen niet te verkrijgen is.

Elektrisch aandrijving De vierpersoons i-MiEV is een volledig elektrische auto met een actieradius van gemiddeld 150km. "Ruim voldoende wanneer je bedenkt dat de gemiddelde afstand binnen Nederland, zo´n 41km per dag bedraagt", meldt Mitisubishi. Daarnaast beschikt de i-MiEV over een snellaad-mogelijkheid waarmee energiemaatschappijen en netwerkbedrijven al aan het testen zijn. Hier kan de i-MiEV in 30 minuten van nul naar 80% worden geladen. Het opladen via een regulier stopcontact gebeurt in minder dan 7 uur. De i-MiEV worst standaard geleverd met 3 jaar garantie of 100.000 km op de auto en 5 jaar garantie of 100.000 km op de elektrische componenten waaronder de lithium-ion batterij. Het model is vanaf december in de lokale showroom te bezichtigen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer