Nieuws: Nissan GT-R – Nissan GT-R 2012 krachtig én zuiniger

Nissan blijft pk’s uit de GT-R knijpen. Voor modeljaar 2012 komt er nog eens 20 pk bij waarmee het totaal van ‘Godzilla’ op 550 pk komt te liggen. Bestellen kan vanaf heden, maar vervolgens laat de levering nog wel even op zich wachten.

“Het is al ver in 2012 voor we hem krijgen”, aldus Nissan Nederland. De huidige generatie Nissan GT-R startte met 485 pk. Maar de 3.8 liter V6-twinturbo toont zich in de loop der jaren enorm veerkrachtig. Vorig jaar wisten de techneuten van Nissan er nog eens 55 pk uit te persen, en nu komt daar voor het modeljaar 2012 nog eens 20 pk bij. Ook de maximale trekkracht stijgt met eenzelfde hoeveelheid; van 612 naar 632 Nm. Geen wereldschokkende vooruitgang, maar in het segment van de supersportwagens is iedere pk er één. En voor wie er waarde aan hecht: de GT-R is zuiniger geworden, te weten tweetiende per honderd kilometer. Het CV noteert met ingang van het nieuwe modeljaar 11,8 l/100 km.

Fijnslijpen Gepaard met een hoger vermogen is de motorresponse bij lage toerentallen en in het middengebied. Daarnaast is de transmissie nogmaals onder de loep gelegd met als gevolg een meer verfijnde overgang bij het schakelen. Ook is de versnellingsbak stiller geworden, mede door een speciale versnellingsbakolie. De wegligging staat op een nog hoger niveau na een andere (hardere) afstelling van de demper linksvoor en het aanpassen van de veerarmen achter. Dit zou meer tevens rust in de GT-R hebben gebracht. Binnenin zijn er wijzigingen aangebracht aan onder meer het instrumentarium en een achteruitrijcamera is voortaan standaard. Voor de Premium Edition en de Egoist-uitvoering zijn vanaf heden keramische remschijven af fabriek bij te bestellen.

Goedkoper? Hoewel bestellen al kan is de prijs van de Nissan GT-R modeljaar 2012 nog niet bekend. Mogelijkerwijs zal de sportauto dankzij het gereduceerde verbruik (en dus ook lagere uitstoot) iets goedkoper uitvallen. Momenteel bedraagt de vanafprijs € 126.900,-.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer