Nieuws: Nissan GT-R – Prijs voor vernieuwde GT-R

In zijn nieuwe gedaante is de Nissan GT-R wederom een stukje duurder geworden. Een kleine tien mille kwam er weer bij, maar nog altijd is de Japanse ‘Godzilla’ een koopje voor wat je ervoor krijgt.

Ze zullen het niet doen, maar Nissan zou gerust de GT-R gerust vijftig mille duurder kunnen maken en dan nog is de prijs/pk-verhouding gunstiger dan zijn soortgenoten. Er zijn maar weinig supercars in de wereld die zoveel 'bang for the buck' leveren als de GT-R. En dat heeft hem en Nissan geen windeieren gelegd. Prijzen beginnen voortaan bij € 126.900,- voor de GT-R Premium Edition. Als Black Edition is hij er vanaf € 128.900,-.

3,046 seconden De vernieuwde GT-R is zelfs nog krachtiger dan voorheen. Het 3.8 liter zescilinderblok levert voortaan 530 pk en 612 Nm aan koppel. De vermogensstijging van 50 pk maakt een sprinttijd van 0 naar 100 km/h mogelijk in drie seconden. De topsnelheid nam toe met 5 km/h naar een maximale 315 km/h. Minder belangrijk, maar wellicht wel prettig voor je geweten, is dat het brandstofverbruik en de uitstoot licht is gedaald. De vernieuwde Nissan GT-R staat reeds bij de enige GT-R dealer die Nederland rijk is. Dat is Visscher in Amsterdam.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer