Nieuws: Nissan Hi-Cross Concept – Vijf op een rij: Nissan Hi-Cross Concept

Vier, dat is het aantal Crossovers dat Nissan momenteel in het gamma heeft. Het zijn de Juke, Qashqai, X-Trail en Murano. En als je het aan Nissan vraagt is er nog ruimte voor een vijfde model. Deze Hi-Cross Concept geldt als voorbode. En wat ons betreft mag die er komen!

Compact aan de buitenzijde, maar ruim aan de binnenzijde. Dat is het credo. Nissan heeft dan ook drie zitrijen geparkeerd in een koets die 4,66 m lang, 1,85 m breed en 1,67 m hoog is. Heel compact is dat nu ook weer niet. Je kunt het vergelijken met de Audi Q5. Toch moet er volgens Nissan voldoende ruimte zijn om zeven inzittenden comfortabel van A naar B te brengen.

Hybride De kracht is afkomstig van - hoe kan het ook anders? - een hybride. Daarin wordt een direct ingespoten tweeliter benzinemotor gecombineerd met een elektrische aandrijflijn. Die levert hoofdzakelijk ondersteuning bij acceleraties. Het gros van de componenten is het resultaat van een strooptocht bij de Nissan Leaf. Voor de overbrenging gebruiken de Japanners een CVT van de nieuwste generatie. Alleen die is voldoende om 10% brandstof te besparen.

Design De styling van de Hi-Cross combineert de bestaande designelementen van Nissan met nieuwe accenten, afgewerkt met stoere lichtmetalen 21 inch lichtmetalen velgen. Aan de voorzijde kreeg hij het kenmerkende V-vormige radiatorrooster, geflankeerd door stijlvolle nieuwe koplampen, die een opvallende lichtsignatuur creëren. De potentiële nieuwe designtaal onderscheidt zich in het bijzonder door een uitgesproken karakterlijn die vanaf de motorkap over de flanken omlaag loopt tot aan de D-stijl. Binnenin wordt de cockpit gedomineerd door een nieuw dashboard in de vorm van een T-vleugel.

Realistisch Het zal ons niet als een verrassing komen als Nissan de Hi-Cross binnen een jaar of twee ook daadwerkelijk in een productiegedaante zal onthullen. Hij ziet er zeker realistisch uit en gezien het succes van de crossovers bij Nissan moet ook dit model een succesformule kunnen zijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer