Nieuws: Nissan Leaf – Auto van het Jaar 2011

Het was te verwachten. De Nissan Leaf is verkozen tot ‘Auto van het Jaar 2011’. Het binnenhalen van de titel is voor een groot deel op conto van de Leaf´s innovatieve insteek te schrijven.

De Nissan Leaf lost de Volkswagen Polo af als 'Auto van het Jaar' en is de eerste volledig elektrische auto die deze prestigieuze verkiezing weet te winnen. Juist het vooruitstrevende karakter van de Leaf viel bijzonder in de smaak bij het 58-kopige jurypaneel. Dat gaf de doorslag. In totaal wist de winnaar 257 punten te vergaren, slechts negen meer dan nummer twee, de Alfa Romeo Giulietta (248 punten). Dat de verkiezing spannender dan ooit was bewijst ook het verschil met de Meriva die figuurlijk de bronzen plak mee naar huis mag nemen. Opel's geprezen MPV ontving 244 punten van de internationale jury.

Overige kandidaten Op de vierde plaats eindigde de Ford C-Max met 224 punten en de C3/DS3 van Citroën moest het doen met 175 punten. Volvo eindigde met hun S60/V60 in de achterhoede. Niet meer dan 145 punten kreeg het toebedeeld. De Dacia Duster, waarvan menigeen dacht dat 'ie hoge ogen zou gooien, mag zich hekkensluiter van editie 2011 noemen. De Roemeen kreeg slechts de helft van het aantal punten dat de kampioen ontving, te weten 132 stuks.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer