Nieuws: Opel Adam Swing Top – Ook gewone Opel Adam nu als cabrio

Wie een Opel Adam wil én met de wind in de haren wil zitten, is niet langer verplicht om te opteren voor de stoer aangeklede Adam Rocks. Het stoffen schuifdak, dat zich uitstrekt tot aan de achterruitstijl, is nu ook verkrijgbaar in de rest van het gamma. Het heet 'swing top'.

Aangezien Opel zelf ook wel doorheeft dat het daarmee geen gigantisch nieuwsfeit de wereld instuurt heeft men de komst van deze optie tegelijk aangekondigd met een tweetal nieuwe kleuren. Er worden een grijze en een groene lak onder de klinkende namen 'Forget about Grey' en 'Greenfellas' in de brochure opgenomen.

Nieuwe gerobotiseerde versnellingsbak Maar dat is nog niet alles. De Adam is vanaf heden ook leverbaar met een gerobotiseerde versnellingsbak van de derde generatie. Die heet Easytronic 3.0 en is eigenlijk een handgeschakelde bak waarvan de bediening van pook en koppeling door elektromotoren gebeurt. Eenheden die doorgaans onaangenaam en niet intuïtief werken, maar Opel zegt dat deze generatie beter is dan ooit tevoren. Hij wordt gecombineerd met een 1.4 benzine met 87 pk die 4,9l/100 km verbruikt en 115 g/km uitstoot. Het debuut van deze Adam Swing Top staat gepland voor de Autosalon van Geneve.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws
Ontdek meer