Nieuws: Opel Ampera-e – Meer details over Opel Ampera-e

Kort voor de Autosalon van Genève werd de Opel Ampera-e al aangekondigd. Toch stond de Europese Chevrolet Bolt niet op die Zwitserse autobeurs. Wel op de aanstaande autotentoonstelling van Parijs, begin oktober. Hier alvast de belangrijkste details.

De Ampera-e is zoals de naam al aangeeft de opvolger van de Opel Ampera. Evengoed zijn er toch behoorlijk wat verschillen tussen de twee Ampera's. Zo is de Auto van het Jaar 2012 een plug-in hybride, terwijl er bij het aandrijven van de nieuwe Ampera-e geen verbrandingsmotor meer aan te pas komt. Opel's nieuweling is 100% elektrisch. Daarnaast heeft die laatste niet de carrosserie van een sedan, maar dat van een (5-deurs) hatchback met hier en daar trekjes van een midi-MPV.

Vlotte prestaties Zoals in de proloog al eventjes aangehaald is de Opel Ampera-e de Europese derivaat van de in Amerika al verkrijgbare Chevrolet Bolt. Technisch zijn beide auto's identiek aan elkaar, wat betekent dat de aandrijving wordt verzorgd door een 204 pk sterke elektromotor die tevens 360 Nm kan opwekken. Dat de elektrische Opel vlot van zijn plek kan komen, is zodoende zo gek niet. Vanuit stilstand naar 50 km/h duurt 3,2 seconden en ook de tussensprint van 80 naar 120 km/h vergt weinig geduld. Slechts 4,5 seconden. De topsnelheid ligt op 150 km/h.En de actieradius? Die wordt pas in Parijs uit de doeken gedaan. Echter het moet wel heet raar lopen wil deze (sterk) afwijken van die van de Amerikaanse Bolt. De Chevy geraakt 300 kilometer ver op een vol accupakket. In de praktijk is dit zo'n 200 kilometer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Audi Q7 Plug-in Hybrides geprijsd

Autonieuws

Jaguar I-Pace actieradius groter met deze gratis software-update

Autonieuws

3,2 miljard euro voor Europees batterijproject

Autonieuws
Ontdek meer