Nieuws: Opel Cascada – Opel hangt prijskaartje aan de Cascada

Geen Astra Cabriolet, geen Astra TwinTop, maar Cascada. Dat is de naam van Opel’s nieuwe 4-zits cabriolet. Na de eerste foto’s en technische details van de Opel Cascada is het nu de beurt aan de prijslijst. En dat is ruim op tijd voor de lancering in de lente.

Om te benadrukken dat de Opel Cascada - zowel technisch als in de markt - op een hoger niveau staat dan zijn voorgangers, levert Opel hem enkel in de meest luxueuze uitvoering, de Cosmo. De prijslijst begint bij € 34.995,- voor de 1.4 liter viercilinder turbobenzinemotor met 140 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak. Volledig nieuw ontwikkeld is de 1.6 Turbo met 170 pk en 280 Nm. Die heeft een vanafprijs van € 37.295,- en is optioneel in combinatie met een zestraps automaat te verkrijgen. Ook voor de 2.0 liter CDTI met een opgegeven verbruik van 5,2 l/100 km is deze transmissie beschikbaar. Een handbak is standaard, maar ook hiervan heeft Opel de vanafprijs nog niet bekendgemaakt. Wel het vermogen van de viercilinder dieselmotor. Een potige 165 pk levert het blok, bij een koppel van 380 Nm. Nog steeds niet voldoende krachtig? Wacht dan op de 2.0 CDTI BiTurbo, goed voor 195 pk en 400 Nm. Opel voegt hem enige tijd na de marktintroductie toe aan het leveringsprogramma van de Cascada.

Uitrusting Zoals je van een topuitvoering mag verwachten is deze rijkelijk voorzien van luxe en comfortverhogende accessoires. In de Opel Cascada is er in ieder geval weinig reden tot klagen, allereerst natuurlijk vanwege die open te werpen kap. De softtop vouwt zich - tot een snelheid van 50 km/h - in 17 seconden op in het achterste compartiment en vervolgens blijft er dan nog 280 liter aan bagageruimte over. Met de kap dicht is er 380 liter voor handen, dat via het elektrische bedienbare FlexFold-systeem is uit te breiden naar een maximale 750 liter. Rollen doet de Cascada minimaal op 18 inch wielen. De grootste velgmaat af-fabriek is 20 inch. Verder bestaat de standaarduitrusting uit elektrische gordelaanreikers, automatische klimaatregeling, achterlichten met LED-technologie, een met morrocana bekleed instrumentenpaneel, lederen stuurwiel, het parkeerhulpsysteem Park Pilot en een voortrein met HiPerStrut-ophanging. Die laatste staat, door de hulp van OPC, garant voor een preciezer stuurgedrag en een hogere rijbeleving over het algemeen.

Personalisatie Sinds de Adam is Opel helemaal in de ban van vergaande personalisering en met de Cascada wordt dit voortgezet. Vanaf de marktintroductie is de 4-zits cabriolet te koop in tien verschillende carrosseriekleuren in combinatie met drie verschillende dakkleuren. Het interieur is eveneens in drie combinaties verkrijgbaar, inclusief twee ledervarianten. Aanvulling is er zoal in de vorm van drie optionele infotainment- en navigatiesystemen met Digital Audio Broadcast (DAB+) en mobiele telefoonfuncties. Voor het adaptieve verlichtingssysteem AFL wordt een meerprijs van € 1.295,- gevraagd en het sportonderstel FlexRide vergt een extra investering van € 1.100,-. Andere door Opel aanbevolen accessoires zijn Opel Eye Camera (€ 495,-) en de ergonomische sportstoelen (€ 695,-).

De nieuwe Opel Cascada is per direct te bestellen en staat vanaf het voorjaar bij de dealer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer