Nieuws: Opel CO2-offensief – CO2-offensief Opel

Opel kondigt een CO2-offensief aan dat grootschalig wordt ingeluid tijdens de AutoRAI 2011 (13 t/m 23 april). Van alle volumemodellen zijn of komen er zeer binnenkort varianten op de markt waarvoor geen MRB en niet meer dan 14% of 20% bijtelling verschuldigd is.

Opel heeft momenteel een aantal financieel aantrekkelijk modellen. Maar daarvan kun je er niet genoeg hebben. Bestaande motoren zijn daarom nog schoner en zuiniger gemaakt, waarvan het gros door de toevoeging van een start/stop-systeem. Ook zijn er nieuwe LPG-modellen van Opel die in de fiscale prijzenpot gaan vallen.

Agila en Corsa Opel's CO-offensief verspreidt zich over meerdere modellen, en wel de Agila, Corsa en Meriva. Maar ook komen er meer milieuvriendelijke uitvoeringen van de Astra en de Insignia. De Agila 1.0 ecoFLEX met een CO2-uitstoot van 109 g/km kennen we sinds kort. De Corsa 1.3 CDTi ecoFLEX (3,5 l/100 km, CO2 van 94 g/km) dingt al wat langer mee. Nieuw is de Opel Corsa met LPG-installatie (af fabriek). Deze stoot niet meer uit dan 110 g/km en valt daarmee voor de leaserijder in de bijtellingscategorie van 14%. Het feit dat hij wegenbelasting- en BPM-vrij is maakt hem ook interessant voor de particuliere gebruiker.

Meriva en Astra Ander milieunieuws is er met de Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX met Start/Stop-technologie en de uitvoering die ook op LPG kan rijden. Exacte specificaties geeft Opel nog niet op, maar al wel wordt gemeld dat ze een bijtelling van maximaal 20% kennen. Binnenkort ook te verwachten zijn meer fiscaal aantrekkelijke Astra´s. De Opel Astra 2.0 CDTI met Start/Stop-technologie bijvoorbeeld. Goed voor 160 pk, maar desondanks een CO2-uitstoot van 119 g/km en dus een bijtelling van 20%. Prijzen van dit model beginnen bij € 29.495,-.

Insignia Hoogstwaarschijnlijk het meest naar uitgekeken is de verkrijgbaarheid van 20%-uitvoeringen van de Opel Insignia. Die staan eraan te komen. Dankzij doorontwikkelde dieseltechniek komt de Insignia in aanmerking voor een lager bijtellingtarief. Voorlopig zal dit alleen opgaan voor de 4- en de 5-deurs uitvoering. De Insignia Sports Tourer moet het nog even doen met aangescherpte benzine- en dieselmotoren. Meer details ontbreken nog.

Bekijk hier het aanbod Opel

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer