Nieuws: Opel Corsa OPC – Opel Corsa OPC duikt ongewild op

Opel heeft de grondig vernieuwde Corsa in juli laten zien en het lijkt alsof de OPC-versie eveneens klaar staat om te debuteren. De foto’s waarop de OPC te zien is zijn gemaakt in een parkeergarage van het merk en op het oog lijkt de auto presentatie-klaar.

Het spreekt voor zich dat er van de Corsa ook weer een OPC-versie komt. Maar die zal het zwaarder krijgen dan ooit tevoren. De Corsa OPC zal het op moeten nemen tegen een aantal zeer sterke concurrenten. De Ford Fiesta ST geldt hier als de maatstaf en de Peugeot 208 GTi en de Renault Clio RS zijn eveneens concurrenten van naam. Geen gemakkelijk te winnen strijd voor de Rüsselsheimer.

Blue Flash Aan de looks zal het (wederom) niet liggen als je het ons vraagt. Op de foto’s zien we dat de in Blue Flash Paint gespoten Corsa visueel indruk maakt. Van de dikke bumpers tot aan de ventilatieopening in de motorkap en van de dubbele uitlaatpijpen tot de opvallende dakspoiler ademt de Corsa OPC sportiviteit uit.

Hot Hatch Deze dubbele pijpen zingen de symfonie van de voorin geplaatste 1.6 liter SIDI Turbo viercilinder. Het blok produceert 200 pk en 300 Nm. Deze nummers zijn vergelijkbaar met de concurrentie, en het aantal pk’s is zelfs gelijk aan de 208 en de Clio. De OPC zal met dit vermogen waarschijnlijk een topsnelheid van 220 km/h klokken. Wanneer de officiële onthulling is van de nieuwe hot hatch van Opel is onbekend, maar als we een gokje moeten wagen zetten wij in op de Autosalon van Parijs, tegelijk met de minder bedeelde Corsa-nieuwelingen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer