Nieuws: Opel's Pace!-programma – Opel rolt Pace!-programma uit: enkel nog hybrides en EV's

Het vormt nauwelijks nog autonieuws na eerdere, vergelijkbare aankondigingen van andere automerken: ook Opel wil zich louter nog bezighouden met hybrides en volledig elektrische auto's. Dit staat in de zogenaamde Pace!-toekomstplannen die het merk zonet heeft uitgerold.

Het nieuws vanuit het hoofdkwartier in Rüsselsheim moet voor Opel Nederland in het bijzonder ongetwijfeld met een ietwat dubbelgevoel binnenkomen. Want tegelijk dat de importeur zelf de volledig elektrische e-Ampera vele duurdere euro's hoger in de prijslijst moet zetten – wegens gewijzigde afspraken met voormalig moederbedrijf GM – wordt bekend dat de kersverse PSA-dochter enkel nog oog heeft voor geëlektrificeerde auto's. Bedoeling is dat er vanaf het jaar 2024 enkel nog hybrides, plug-ins en EV's met een bliksemschicht op de neus van de band rollen.

Rap tempo '2024, dat is pas over 6 jaar?!' horen we je nu denken. Klopt. Maar per direct zit er al schot in Opel's toekomstzaak die gebukt gaat onder de noemer Pace! (inclusief uitroepteken). Zo kun je nog voor het jaar 2020 aanbreekt al vier geëlektrificeerde Opels in de showroom verwachten. Daaronder onder meer een volledig elektrische Corsa. Maar ook een Grandland X PHEV, een plug-in hybride, bevindt zich al aan het einde van de pijplijn.

Schaalvergroting Los van de vele 'alternatieve' modellen wil Opel eindelijk weer eens zwarte cijfers kunnen schrijven, een financieel gezonde situatie die het onder GM niet voor elkaar wist te boksen. Hoe de PSA Groep als kersverse moederbedrijf dit wel voor elkaar denkt te krijgen? Wel, door schaalvergroting tussen de merken Citroën, Peugeot en dus Opel en veel verder te intensiveren.Maakt die laatste nu nog gebruik van negen verschillende platformen, dan moeten er maximaal twee worden, beide afkomstig van PSA. Evenzo de motoren en transmissies, die op termijn niet meer door Opel ontwikkeld zullen zijn. Kortom, toekomstige Opels bevatten heel wat Frans DNA. Maar het is voor een goed doel: vanaf 2019 break-even draaien vanaf een jaarproductie van 800.000 auto's, aanzienlijk eerder dan heden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws
Ontdek meer