Nieuws: Peugeot 308 – Peugeot 308 grondig vernieuwd

De Peugeot 308 heeft een grondige facelift ondergaan. De Peugeot 308 heeft een nieuw design, nieuwe microhybridetechnologie (e-HDi), een nog gunstiger verbruik en een CO2-uitstoot vanaf slechts 98 g/km.

Terwijl onze aandacht nog steeds uit gaat naar de gloednieuwe 508, presenteert Peugeot in haar kielzog de vernieuwde 308. Het opgefriste model is duidelijk geïnspireerd op zijn grote broer en weer geheel in lijn met de overige producten in de Franse stal. Hierbij is vooral de voorzijde van de gezinsauto onder handen genomen. Daarin krijgt de radiatoropening een meer bescheiden rol toebedeeld en zijn er nieuwe lichtunits, bumpers, luchtdoorstroomopeningen en LED-dagrijlichten. De wijzigingen in het interieur bestaan uit nieuwe kleuren en materialen voor de stoelbekleding en het dashboard.

Negen motoriseringen Dankzij een gunstig aerodynamisch effect van bovenstaande aanpassingen, een gewichtsbesparing van minimaal 25 en maximaal 55 kg en aanpassingen aan de motoren en transmissies, worden alle nieuwe 308´s wat zuiniger dan hun niet gefacelifte broeders. De uitschieter is echter de 308 e-HDI. Deze 'groene' variant koppelt een 1.6 liter dieselmotor met 112 pk naar keuze aan een handbediende of gerobotiseerde zesbak, maar hergebruikt steeds de remenergie en heeft een vernieuwd start/stop-systeem aan boord. Daardoor daalt de gemiddelde CO2-uitstoot tot slechts 98 g/km. Het overige aanbod bestaat uit vier benzinekrachtbronnen beginnende bij de 1.4 met 98 pk, een atmosferische 1.6 met 120 pk of geblazen variant met naar keuze 156 of 200 pk. Na dieselen met de e-HDI kan de consument ook opteren voor een 1.6 HDI met 92pk en twee 2.0 HDI's met desgewenst 150 of 163 pk.

De gefacelifte 308 wordt in al z'n carrosserievarianten voorgesteld op de Autosalon van Genève.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer