Nieuws: Peugeot L500 R HYbrid – Peugeot L500 R HYbrid: hybrideracer met toekomstvisie

Met de Peugeot L500 R HYbrid geeft het merk met de leeuw ons een indruk van hoe zij de autosport in de toekomst zien. Maar tegelijkertijd blikt Peugeot terug. Terug op haar overwinning in de Indianapolis 500 aan het begin van de vorige eeuw.

Op 30 mei 1916 rijdt de Peugeot L45, met achter het stuur Dario Resta af op de overwinning in de Indianapolis 500. Op dit op twee na oudste circuit ter wereld klokt Resta een gemiddelde snelheid van 135 km/h. Het is de eerste van drie overwinningen die het Franse merk op het wereldberoemde Amerikaanse circuit weet te behalen. En het startpunt van de successen van Peugeot in de autosport.

Design Honderd jaar later grijpt Peugeot haar kans om dit moment te eren en een moderne interpretatie van de L45 te maken. Het resultaat is deze 500 pk sterke L500 R HYbrid. De single-seater met gesloten cockpit is een futuristische racebolide met designinvloeden van zowel de L45 van weleer alsook hedendaagse en toekomstige Peugeot's.

In 2,5 seconden naar 100 km/h Onder de carbon body schuilt een krachtcentrale met in totaal 500 pk. De benzinemotor draagt 270 pk bij terwijl de beide elektromotoren het totaal tot 500 pk weten te stuwen. Een combinatie die we ook kennen uit de 308 R HYmotion. Peugeot claimt dat deze lichtgewicht en uiterst gestroomlijnde racebolide er in 2,5 seconden mee naar 100 km/h moet kunnen sprinten. We geloven het meteen.

Virtuele co-piloot Echt futuristisch wordt het in het interieur. De essentiële informatie over bijvoorbeeld snelheid en toerental alsook de positie op het circuit wordt als hologram geprojecteerd in de cockpit. Een augmented reality headset kan bovendien als virtuele co-piloot ondersteunen. Volgens Peugeot een volgende stap in de moderne racerij.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer