Nieuws: Peugeot Urban Crossover Concept – Peugeot Urban Crossover Concept

Op de Beijing Auto Show presenteert Peugeot een voorproefje van een crossover voor het B-segment. En dat is lang niet toevallig. Het bedrijf heeft immers besloten van z’n 208 geen CC of SW meer te ontwikkelen, maar een stoerder ogende variant voor de stadsjungle.

Met de HR1 zinspeelde Peugeot anderhalf jaar geleden al op een model in dit segment. En deze Urban Crossover Concept mag je dan ook bekijken als een voorbode voor de crossover waarmee de Fransen de aanval openen op de immens populaire Nissan Juke. De afmetingen zijn dan ook bescheiden met een lengte van 4,14 m en een breedte van 1,74 m.

Design Het ontwerp is het resultaat van een samenwerking tussen de designstudio's die de Fransen hebben in Parijs, Shanghai en Sao Paulo. Het verwantschap met de 208, waar het platform naar alle waarschijnlijkheid van geleend wordt, is duidelijk zichtbaar in de vorm van de lichtunits. Aan de voorzijde, maar voornamelijk ook door de in de flank ingewerkte C-vorm van de achterlichten zien we duidelijk zijn positie binnen het Peugeot-gamma. Aan fantasie ontbrak het de designers niet. Zo zien we de dubbele bolling in het dak - zoals de RCZ die ook heeft - terug op deUrban Crossover Concept. Groot verschil ten opzichte van de HR1 is het feit dat de Urbban Crossover Concept een vijfdeurs is en daarmee een stuk realistischer.

2008 Peugeot gunt ons weinig details van de Urban Crossover Concept. Zo is niet bekend wat voor aandrijflijn er in de conceptcar is gebruikt en ook op het interieur wordt ons geen enkele blik gegund. Ga er echter vanuit dat de Fransen dit allang weten want volgend jaar al moet het model bij de dealers staan. Vermoedelijk met 2008 op de achterklep.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer