Nieuws: Porsche 911 50 – Unieke Porsche 911 voor jubileum

Vijftig jaar geleden begon het succesvolle verhaal van de Porsche 911. Een heugelijk feit dat absoluut gevierd moet worden. Zodoende pakt Porsche uit met een historische verantwoorde oplage van 1.963 exemplaren van een unieke uitvoering.

Exact vijftig jaar geleden liet Porsche voor het eerst de historische neus van de allereerste 911 - toen nog 901 - zien. En ook Frankfurt is niet willekeurig gekozen, want in 1963 was ook die stad gastheer van de bekendste Duitse autoshow. Opvallen doet de speciale 911 natuurlijk ook, door bijzondere extra's.

Grondslag Die extra's zijn te zien als pijlers voor het succes van de 911. Technologische progressie en daarmee enorm veel racesuccessen komen op het conto van dat legendarische model. Deze 400 pk sterke 911 Carrera S heeft als één van die historisch getinte additieven onder meer een 'wide body' carrosserie, die normaal gesproken alleen voorbehouden is aan de Carrera 4-modellen.

Precisie Andere noviteiten die Porsche toeschrijft aan de ontwikkelingen van de 911 zijn het Porsche Active Suspension Management (PASM), dat zorgt voor een ultiem bochtengedrag, dat we uiteraard kennen uit de historie van Porsche. De eveneens historische drang naar het perfectionistische kenmerkt zich door een sportuitlaatsysteem, waardoor een bijpassend geluid de wereld in gestuurd wordt. De 20 inch velgen doen het geheel bijzonder goed. Ze zijn bewerkt met matzwarte lak en voorzien van een gepolijst centraal deel, en verwijzen uiteraard naar de legendarische 'Fuchs'-wielen.

'Pepita'-ruit Andere details vinden we terug in het interieur, dat onder meer groene wijzerplaten met witte wijzers en zilverkleurige kapjes op de as van de wijzers bevat. Een andere verwijzing is de 'Pepita-ruit' in de bekleding, die de jaren '60 weer terughaalt. De middenbaan van de voor de rest met leer beklede sportstoelen worden uitgevoerd in die stof. Als laatste wordt het interieur voorzien van een schakelpook of keuzehendel uit de catalogus van Porsche Exclusive, afgewerkt in geborsteld aluminium.

Badges Het kan natuurlijk ook niet uitblijven dat er subtiele verwijzingen zijn naar de historische aard van deze speciale editie. Ten eerste is er de kleur. Geisergrijs metallic en grafietgrijs metallic zijn twee unieke kleuren die speciaal beschikbaar gesteld zijn voor deze 911. Achterop is een badge gemonteerd met het opschrift '911 50', in 3D-effect. Die badge komt in de hele auto weer terug, van de hoofdsteunen tot aan de toerenteller en de aluminium dorpelpanelen. Ook het paneel voor de bekerhouder is voorzien van de badge en daar vinden we ook het unieke productienummer van de gelimiteerde jubileumversie terug. Die laatste ontbrak nog als enige in de lijst van jubileumbadges, en daarmee is de 911 50 compleet.

Twee euroton De prijzen van het jubileummodel beginnen bij € 143.300,- voor de versie met PDK-transmissie en € 144.300,- voor een handgeschakelde versie. Daar moet wel bij gezegd worden dat daar de BTW en BPM nog niet bij toegevoegd zijn aan die bedragen, waardoor de vanafprijs richting de 2 euroton zal gaan. De levering van de Porsche 911 50 start op 23 september.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer