Nieuws: Porsche 911 Targa – Porsche 911 Targa is terug van weggeweest!

Nu horen wij u denken, terug van weggeweest? Zeker, want de afgelopen edities konden eigenlijk nauwelijks als Targa bestempeld worden, met hun vastzittende dakbogen. Maar Porsche bestaat 50 jaar en daarom gaat de nieuwe 911 Targa weer helemaal terug naar zijn roots.

In tegenstelling tot de 993-, 996- en 997-generatie van de 911 Targa is de nieuwe 911 Targa heerlijk retro geworden. Net als de eerste Targa’s is de nieuwe een volwaardige semi-cabriolet omdat de dakbogen bij wijze van spreken weer thuis gelaten kunnen worden. En dan is er natuurlijk die ó zo kenmerkende rondlopende dakbeugel (toen van RVS, nu van aluminium) met vlak daarachter die bolle achterruit. Nog nooit was de 911 Targa zo historisch verantwoord sinds 1967. Eigenlijk het enig teruggrijpende stijlkenmerk dat ontbreekt zijn de befaamde fuchs-wielen. Maar daar is vast een mouw aan te passen door Porsche Exclusive lief aan te kijken.

Enkel als Carrera 4 Binnenin en technisch wijkt de Targa niet af van andere 911-modellen, maar zoals we inmiddels gewend zijn is het model er wel enkel met vierwielaandrijving. Het beschikbare motorenprogramma bestaat uit de bekende Carrera 4 met 3.4 liter zescilinder-boxer goed voor 350 pk en de Carrera 4S met 400 pk uit een 3.8 liter. Zowel een handgeschakelde versnellingsbak alsook de PDK-transmissie zijn leverbaar.

Prijzen nieuwe Porsche 911 Targa Dit voorjaar zal Porsche de nieuwe 911 Targa bij de dealers binnenrijden. De prijzen beginnen bij € 132.400,- voor de Carrera 4. De Targa in Carrera S-uitmonstering kost minimaal € 152.200,-.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer