Nieuws: Porsche Boxster – Boxster flink versleuteld door speedART

De nieuwste generatie Boxster leunt qua prestaties (voor sommigen) akelig dicht tegen de 911 en dat is juist voor menig tuner een uitnodiging om hem net wat verder te duwen. Althans wel voor speedART.

Allereerst ging speedART aan de slag met het uiterlijk, vroeger altijd een struikelpunt van de Boxster. De nieuwe weet op dit vlak wel te overtuigen maar dat wil niet zeggen dat er geen ruimte voor verbetering is. Herzieningen zijn door speedART zoal getroffen aan de voorzijde waar een extra spoiler is geïnstalleerd. De achterzijde van de Boxster kreeg de beschikking over een diffuser en uiteraard ontbreekt een ferme achtervleugel ook niet, net als groot lichtmetaal. De velgen hebben een diameter van 21 inch en passen als gevolg van de carrosserieverlaging met 25 mm nog maar net in de wielkasten.

Tuning Ook aan de rij-eigenschappen is gesleuteld. Zo is aan de ophanging gewerkt voor een betere wegligging en ook de standaard Porsche-remmen moesten wijken voor 355 mm-metende exemplaren uit eigen keuken. Om je vervolgens bij het stoplicht net wat sneller te maken dan de standaard-Boxer is er keus uit meerdere powerkits. Het betreffen allemaal aanpassingen aan het uitlaatsysteem en brengen vermogenstoenames van 9, 10, 20 of 35 pk teweeg. Wil je het een 911 echt moeilijk kunnen maken, laat dan speedART de boxermotor van een turbo voorzien. Het resultaat is een vermogenswinst van 80 pk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer