Nieuws: Porsche Cayenne Progressor – Cayenne Progressor door JE Design

Daar gaan we weer, maar we kunnen er geen genoeg van krijgen. De Porsche Cayenne is opnieuw het lijdend voorwerp van een serieuze tuningklus geworden. JE Design nam een Turbo-uitvoering als basis en vormde deze om tot de opvallende Progressor.

Sinds zijn introductie in 2002 is de Porsche Cayenne het troetelkind geweest van menig tuner en ook JE Design heeft zich al eerder aan de grote, sportieve SUV gewaagd. Dit keer is het de nieuwste versie van de Turbo die onder handen is genomen. Allereerst bezorgde deze ons een deja vù; waar hebben we dit eerder gezien? Even terugzoeken en het antwoord luidt: Gemballa. We nemen het JE Design niet kwalijk.

Extra koeling Volgens JE Design is het uiterlijk van hun Cayenne niet alleen stoer maar ook functioneel van aard. De Progressor-aerodynamicakit zorgt namelijk voor extra koeling van de motor. Om de lucht weer optimaal af te voeren is het uitlaatsysteem volledig vernieuwd en voorzien van vier 100 mm metende pijpen. De diffuser en spoiler moeten ervoor zorgen dat de luxe offroader ook bij hoge snelheden aan het asfalt blijft plakken en dit is geen overbodige luxe gezien het vermogen van 610 pk. Ook het remsysteem werd aangepast, al was het maar om de enorme 22 inch velgen enigszins te kunnen vullen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer