Nieuws: Range Rover – Kahn Design’s stijlvolle Range Rover

Deze Avus Bianco Pearl White gelakte Range Rover van de Engelse tuner Kahn Design weet op voortreffelijke wijze gestalte te geven aan smaakvolle sportiviteit. Van opzichtigheid is geen enkele sprake.

De oude leende er zich uitstekend voor, maar ook bij de nieuwe, weliswaar elegantere Range Rover kan het al gauw goed fout gaan als een tuner zich net even teveel bemoeit met het oorspronkelijke design. Kahn Design weet precies wanneer het moet stoppen, al hebben zij heus ook wel eens creaties voorgebracht waar de wansmaak al op het puntje van de tong lag. Gelukkig is dat nu niet het geval.

Plat rubber De carrosserie is cosmetisch slechts subtiel aangestipt, met zoal een zelf ontworpen grille, een motorkap met daarop “KAHN” en een dak dat in contrasterend zwart is gehuld. De spiegels zijn daarbij meteen meegenomen en het lijkt er zodoende sterk op dat Kahn hieraan vooraf al even in de prijslijst van Land Rover zelf heeft gesnuffeld. De Range Rover Sport is namelijk af-fabriek ook te verkrijgen met zo'n afwijkend gekleurd dak en spiegelkappen. Als wielen voor onder hun Avus Bianco Pearl White gelakte Range heeft Kahn zijn keuze laten vallen op het type RS600 in de maat 23 inch. Meeverend rubber hoef je dus niet te verwachten, zo plat is het.

Horlogeband Binnenin wordt uitgepakt met zeer fraai geprofileerde stoelen in horlogeband-structuur, omzoomd met geperforeerd leder. Deze optie is eigenlijk al genoeg om de huiselijke sfeer in de Range Rover nog knusser te maken, maar wie toch nog meer 'warmte' wenst kan bij Kahn natuurlijk ook aankloppen om welk paneeltje ook te voorzien van een ander stofje en/of kleurtje. Als je maar betaalt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer