Nieuws: Range Rover Sport – De Range Rover Sport Dynamique

Land Rover lanceert een limited edition van de Range Rover Sport, de Dynamic. Dit model beschikt volgens de Britten vooral over dynamischere rijeigenschappen en natuurlijk een bijpassende look.

Als basis voor de gelimiteerde Sport Dynamic wordt een Sport Autobiography genomen, het meest complete model uit het gamma. Hier wordt vervolgens Dynamic Response en Adaptive Dynamics aan toegevoegd. Deze systemen moeten het overhellen in de bocht beperken en meten 500 keer per seconden de positie van de wielen om de ophanging optimaal te laten reageren op de ondergrond. Het bekende Terrain Response-systeem wordt uitgebreid met een Dynamic-stand. Dit alles is volgens Land Rover bedoeld om een, jawel, dynamischere rijervaring te creëren.

Looks De Sport Dynamic wordt standaard uitgevoerd in Fuji wit of Santorini Black en onderscheidt zich door de vele details die zijn afgewerkt in hoogglans zwart. Land Rover monteert 20 inch 5-spaakwielen onder de Sport Dynamic. Daarnaast is de auto standaard uitgerust met meedraaiende xenon-koplampen en een elektrisch glazen schuifdak. Om haar klanten hoofdbrekens te besparen is het interieur standaard in Ebony leer uitgevoerd, de kleur van de stiksels moet echter wel weer worden uitgekozen.

Koude omgeving Hoewel Range Rovers vooral hun weg vinden naar plekken waar het mooi weer is, wordt een Cold Climate Pack aan de auto toegevoegd. Hiermee kunnen voorruit, voorstoelen, achterstoelen en zelfs de ruitensproeiers worden verwarmd. Een stereo met niet minder dan 825 W vermogen zorgt ervoor dat je niet alleen zelf, maar iedereen in een ruime straal kunt laten meegenieten van jouw muziekvoorkeur.

Motor Onder de motorkap ligt de bekende 3.0 liter SDV6-motor met 256 pk vermogen en 600 Nm trekkracht. Vanaf april is de Range Rover Sport Dynamic verkrijgbaar vanaf € 112.900,-.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer