Nieuws: Range Rover Sport – Hamman Conqueror II

Rappers en onderwereldfiguren opgelet. Hamann presenteert na de Conqueror de nieuwe Conqueror II. Gebaseerd op de onlangs gefacelifte Range Rover Sport is dit sinister schip nog angstaanjagender. Onderhuids staat hij ook zijn mannetje.

Personen die rondtoeren in een normale zwarte Range Rover Sport met daaronder dito kleurige joekels van wielen willen veelal een statement maken naar andere medeweggebruikers. Zo'n uitgedoste Land Rover is imposant en angstaanjagend tegelijk. Maar wie zich een Hamann Conqueror II kan en wil verschaffen heeft serieus iets duidelijk te maken en wel dat er niet gesold moet met de persoon achter het stuurwiel. Opgetooid met een indrukwekkende bodykit en rustend op gigantische 23 inch wielen met daaromheen schoeisel in de maat 315/25R23 is de Conqueror II allesbehalve een lief, schattig poesje.

Extra brokken Dat deze tweede generatie Hamann Range Rover Sport inderdaad van zich af weet te bijten wordt duidelijk wanneer het gaspedaal wordt gevloerd. Verantwoordelijk voor de duw die volgt is de opgevoerde 5.0 liter Supercharged-V8. Normaliter levert deze een al niet misselijke 510 pk, maar dankzij enkele aanpassing perst de Conqueror II er 560 pk uit. Het koppel steeg van 685 Nm en is beschikbaar tussen 2.500 - 5.500 Nm. Weliswaar twee cilinders minder, maar de 3.0 liter TDV6 doet eigenlijk niet voor de geblazen achtcilinder onder. Het koppel is met 660 Nm nagenoeg gelijk, alleen het vermogen blijft met 280 pk (behoorlijk) wat achter. Ach, dit zijn koppelmonsters dus met de acceleratie zit het ongetwijfeld wel snor. Zo niet, dan zal een lichte tik tegen het gaspedaal voldoende zijn om anderen in te tomen want check die kachelpijpen eens!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Alfa Romeo Giulia Sportwagon was klaar, maar werd afgeschoten'

Autonieuws

Audi R8 zonder vierwielaandrijving is eigenlijk leuker

Autonieuws

Europese Tesla-fabriek komt in omgeving Berlijn te staan

Autonieuws
Ontdek meer