Nieuws: Renault Clio – Prijzen nieuwe Renaul Clio

Van de nieuwe Renault Clio wisten we alles al, behalve zijn prijs. Nu de nieuwe Clio over een paar weken al in de showroom staat kon die prijslijst natuurlijk niet uitblijven. Vanaf € 13.990,- staat dit design van Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker op de stoep.

Wat details betreft deelde Renault ons begin juli alles al mee over de nieuwe Clio. Maar om je toch even op te frissen lopen we het motorengamma nog even door. Dat bestaat voorlopig uit twee exemplaren, al-dan-niet met eco2-aanduiding. De eerste is de TCe 90 benzinemotor die in combinatie met de eco2-badge een CO2-uitstoot van 99 g/km noteert. Daarmee is het model tot het einde van 2012 goed voor 14% bijtelling. De TCe zonder eco2 - uitsluitend verkrijgbaar als Dynamique - zit dankzij 104 g/km sowieso al aan 20% bijtelling vast. Dieselen kan in de nieuwe Clio met de dCi 90. Voor dit blok geldt eveneens dat de Dynamique-uitvoering uitsluitend zonder eco2 te verkrijgen is. Het verbruik van de eco2-diesels blijft steken op 83 gram CO2 per kilometer en daarmee kan de Clio op diesel in ieder geval tot eind 2014 rekenen op 14% bijtelling. Een belangrijke troef.

Prijzen De nieuwe Clio heeft een vanafprijs gekregen van € 13.990,-. Deze TCe 90 Authentique is standaard uitgerust met meerdere airbags, cruise control, LED-dagrijverlichting, elektrische ramen voor, elektrische buitenspiegels, ESP en Hill-start Assist. Voor € 15.590,- staat de Expression op de oprit. Deze is voorzien van onder andere airconditioning, radio-/mp3-speler, Soft-touch dashboard en chromen accenten. Weer een stapje hoger staat de Collection met een vanafprijs van € 16.990,-. Hiervoor krijg je 16 inch lichtmetaal, mistlampen voor, Renault Handsfree Card, lederen stuurwiel en een interieur afgewerkt in hoogglans zwart. Aan de top van de range staat de Dynamique die voor € 17.290,- de nieuwe eigenaar de keus geeft voor zowel de afwerking van het dashboard als de bekleding uit vier verschillende kleuren/patronen. Keerzijde is wel dat de Dynamique zoals gezegd niet leverbaar is in eco2-uitvoering. De dieselprijzen komen op € 15.990,- (Authentique), € 17.590,- (Expression), € 18.990,- (Collection) en € 19.290,- (Dynamique).

Personalisatie Om klanten de mogelijkheid te geven hun Clio naar eigen wens aan te passen is er het Pack Introduction. Deze bestaat uit 16 inch lichtmetaal van het type Passion, mistlampen, lederen stuurwiel, Pack Look Exterieur en Pack Look Interieur. Het Pack Introduction is verkrijgbaar in acht verschillende thema's/kleuren en voegt € 695,- toe aan de rekening. Daarnaast kunnen klanten Customization-pakketten bestellen waarmee individuele details aan de binnen- en buitenzijde naar wens kunnen worden aangepast.

R-Link In de optielijst van de nieuwe Clio is ook R-Link opgenomen. Dit is Renault's compleet nieuwe navigatie- en multimediasysteem met 7 inch touchscreen, TomTom Live en internet. R-Link staat voor € 495,- in de prijslijst.

De nieuwe Renault Clio staat vanaf oktober bij de Nederlandse dealer

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer