Nieuws: Renault Fly en Fly GT concept – Van harte welkom: Renault Fly en Fly GT concept

Dit is de Renault Fly en de Fly GT. Conceptcars om werkelijk je vingers bij af te likken. De Fly is er voor de openbare weg en in de Sahara, terwijl je met de Fly GT helemaal los kunt gaan op een racebaan. Waar kunnen we tekenen?

De Fly concept is ontworpen met in het achterhoofd de gedachte dat auto´s de laatste jaren sterker worden, beter op de weg liggen en sneller zijn op het circuit, maar zijn ze wel zo vermakelijk? De Renault Fly is een lichtgewicht sportauto welke terug gaat naar de basis. Precies zoals een merk als Lotus dat ook doet. En we weten allemaal, dat is een garantie voor heel veel rijplezier.

Van coupé tot buggy Naast het lage gewicht heeft de Fly bovendien een lage zitpositie en grote glazen oppervlakken waardoor je contact met de weg extra intens is. Dankzij de op het framewerk gemonteerde panelen is het relatief gemakkelijk mogelijk om de Fly om te bouwen van een dichte coupé tot een open buggy. Je haalt de panelen eraf en laat de Renault-dealer vervolgens andere wielen monteren alsook de vering verhogen. Kwestie van zomer- en winteroutfit zeg maar.

Circuitbeest Ben je helemaal enthousiast? Bestel dan direct ook een Fly GT. Die staat volledig in het teken van het circuit en maakt met zijn enorme spoiler pas echt indruk. En als de lichtgewichtfilosofie goed is doorgevoerd zal de Fly garant staat voor spetterende rondetijden.

Teleurstelling... Enthousiast? Wij ook. Maar we moeten je teleurstellen. Zowel de Fly alsook de Fly GT zullen het productiestadium nooit gaan halen. De ontwerpen komen van de jonge Poolse ontwerper Konrad Cholewka die het als zijn afstudeeropdracht aanpakte. Van enige invloed van Renault is dan ook geen enkele sprake...

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer