Nieuws: Renault Initiale – Luxemerk Renault kent een voorafje

Later dit jaar beslist Renault of het met een luxueus submerk komt of niet. Ondertussen wordt er deftig vergaderd over dit merk dat Initiale (Paris) zou gaan heten, maar ook over hoe dit tot een succes te brengen. Een lancering in twee fases zou wel eens de oplossing kunnen zijn.

Eind jaren '90 beging Renault al eens de fout om met eigen modellen zich hoger in de markt te nestelen. De Avantime en Vel Satis waren zowaar bijzonder gestileerd, luxe en comfortabel, maar er is meer nodig dan dat om het de gevestigde orde warm te laten krijgen. Het project flopte faliekant. Maar Renault heeft mede door het succes van Citroën's DS-lijn de moed niet opgegeven en wil het wellicht opnieuw proberen. Met Initiale als afgestoft submerk.

Geleidelijk Om niet opnieuw in de fout te gaan denkt Renault erover om Initiale in twee fases te brengen naar wat het uiteindelijk moet worden. Dit heeft de COO bij het Franse merk, Carlos Tavares, vertelt aan Automotive News. De eerste fase is om Initiale als submerk à la DS van Citroën te lanceren. Kort gezegd: bestaande Renaults in een sfeervoller, luxer en duurder jasje. Eenmaal gesetteld en gerijpt wil Renault daarna dan overgaan tot het produceren van zelfstandige modellen onder de naam Initiale. De strategie kent veel raakvlakken met dat van Infiniti. Ooit begon dat als subfabrikant op basis van Nissans, heden is het een autonoom automerk met een eigen leveringsprogramma.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer