Nieuws: Renault Mégane – Renault Mégane krijgt 1.2 TCe 130

Renault heeft de gloednieuwe 1.2 TCe uitontwikkeld en lanceert deze in de Mégane-familie. De viercilinder met turbo levert een vermogen van 130 pk en vervangt de 1.4 TCe.

Zoals de motornamen bij Renault altijd al doen vermoeden levert de nieuwe 1.2 TCe een vermogen van 130 pk. Dat is evenveel als de 1.4 liter die hij vervangt. Het koppel ligt op 205 Nm en dat is 15 Nm meer dan voorheen. Interessant is ook dat er meer trekkracht vrijkomt bij lage toerentallen (185 Nm bij 1.500 tpm) zodat de motor soepeler oppakt. Bij hogere toerentallen zorgt de krachtbron volgens Renault voor een onmiddellijke, felle acceleratie. Ook is er veel aandacht besteed aan het geluidsniveau; dat zou uitzonderlijk laag liggen.

R-Link De Mégane Hatchback, Estate en Coupé zijn per direct te bestellen met de nieuwe TCe 130. Ongeacht de gekozen carrosserievariant bedraagt het opgegeven gemiddelde verbruik een lagere 5,4 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 154 g/km, mede door een standaard Start&Stop-systeem. Alle modellen komen dus in aanmerking voor 20% bijtelling bij zakelijk gebruik. De prijzen beginnen bij € 25.190,- voor de Hatchback-variant die daarmee € 1.400,- voordeliger geworden en voor dit geld zou je eventueel weer het uitgebreide infotainmentsysteem R-Link kunnen aanschaffen. Na de Renault Clio, ZOE, Captur en Laguna is het vanaf nu ook leverbaar op de Mégane. R-Link biedt een reeks functionaliteiten zoals handsfree bellen, TomTom-navigatie, multimediagebruik, Driving Eco2 (zuinig rijden) en applicaties om bijvoorbeeld e-mails en tweets te bekijken. Het systeem is te bedienen via het 7 inch touchscreen, een joystick en gesproken opdrachten. De meerprijs bedraagt een bescheiden € 200,-.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer