Nieuws: Renault Talisman Estate – Klaar voor de strijd: Renault Talisman Estate

We konden er op wachten. Kort nadat Renault het doek van de gloednieuwe Talisman trok, presenteren het merk tevens de nieuwe Talisman Estate. De stationwagen van de Franse middenklasser moet de Laguna Estate op ieder vlak doen vergeten.

Het is niet meer dan logisch dat Renault vluchtig na de introductie van vierdeurs sedan de vijfdeurs stationwagen van de nieuwe Talisman voorstelt. In Nederland, maar ook in de rest van Europa, geniet deze variant nog steeds de voorkeur boven de klassiek gelijnde versie met kofferdeksel.

Gelijke afmetingen Wat betreft de carrosseriematen komt de 4,86 meter lange Estate overeen met de sedan-versie. Vanzelfsprekend zit er wel verschil in het ruimteaanbod van beide modellen. Echter beschikt de pakezel opvallend genoeg in reguliere toestand over minder omvang. 572 tegen 608 liter voor respectievelijk de stationwagen en de sedan. Opmerkelijk? Niet als je weet dat dit getal enkel geldt voor de ruimte tot aan de afdekhoes. Verlossen we de bagageruimte hiervan en klappen we de achterbank neer dan komt de Estate beter tot zijn recht. Hierdoor neemt de lengte van de laadvloer toe van 112 naar 201 centimeter en stijgt de maximale inhoud naar een forse 1.700 liter. En hoewel dit ruim honderd liter meer is dan de Laguna Estate blijft de Skoda Superb Combi met 1.950 liter de koning in zijn klasse.

Moderne insteek De nieuwe Talisman Estate wordt net als de sedan leverbaar met tal van moderne veiligheidsmiddelen, alsmede de laatste elektronische snufjes als adaptieve dempers, een head-up display en massagestoelen.

Ook qua motorisering biedt Renault haar klanten een ruime keuze. Bij de benzineversies zien we bijvoorbeeld de Energy TCe met 150 of 200 pk. Beiden zijn overigens uitsluitend gekoppeld aan de zeventraps EDC-transmissie met dubbele koppeling. Wil je liever zelf de verzetten inleggen? Dan ben je voorlopig aangewezen op het dieselaanbod. Met de Energy dCi bijvoorbeeld met 110 of 130 pk Beiden standaard voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak, maar optioneel te koppelen aan een zestraps EDC-automaat. De meest krachtige diesel uit het gamma, de 160 pk sterke Energy dCi, komt uitsluitend met de zestraps EDC-transmissie.

Aanwezig op de IAA De gloednieuwe Renault Talisman Estate zal, net als de vierdeurs-variant, zijn debuut maken tijdens de IAA in Frankfurt. De D-segmenter van het Franse concern komt in de eerste helft van 2016 op de Nederlandse markt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer