Nieuws: Seat Leon Cupra 280 – Seat onthult prijzen Leon Cupra 280

Seat zit vol met goede voornemens. Dat bleek wel toen het 2014 aftrapte met een gloednieuwe Leon Cupra. Met 280 pk is het de krachtigste en snelste Seat af-fabriek ooit. En meer van dat vertaalt zich ook in een scherper prijskaartje.

Laten we maar meteen openen met de prijs van de Seat Leon Cupra 280. Vanaf € 34.950,- is de temperamentvolle Spanjaard te verkrijgen, wat met recht een scherpe prijsstelling kan worden genoemd. Voor dat geld koop je overigens de driedeurs SC met handbak. De vijfdeurs Leon Cupra 280 heeft een vanafprijs van € 35.300,-. Een 6-traps DSG-automaat met schakelflippers achter het stuurwiel is optioneel en daarvoor vraagt Seat een meerprijs van twee mille.

Vergelijkbaar of niet? Hoe doet de Leon Cupra 280 het qua prijs in zijn toch wel behoorlijk competitieve segment? Moederbedrijf Volkswagen biedt natuurlijk de Golf R aan, met 300 pk en vierwielaandrijving. Die auto staat echter pas voor € 46.990,- op je oprit en zet zichzelf daarmee eigenlijk meteen buitenspel. De Opel Astra OPC daarentegen speelt qua vermogen quitte met de Leon Cupra 280. Je zou zodoende denken dat diens prijs ook in de buurt komt, maar niets is minder waar. De snelste Astra kost met zijn € 44.095,- namelijk bijna 10 mille meer dan de Leon!

De echte concurrentie Als we verder kijken en vergelijken dan zien we dat de enige volwaardige concurrenten de Ford Focus ST en de Renault Mégane RS zijn. Geduchte tegenstanders die door de jaren heen veel lovende kritieken hebben mogen ontvangen, maar inmiddels al wat langer op de markt actief zijn.

De Focus ST is enkel in vijfdeurs-uitvoering te krijgen en kost dan € 35.200,-. Slechts honderd euro minder dan de Leon Cupra 280. Het grote verschil zit hem daar echter in zijn vermogen, dat is in de Focus 'maar' 250 pk. De Mégane RS levert 265 pk op de voorwielen af voor een prijs van € 35.990,-. De benen van de Franse hothatch stammen echter al uit 2009 terwijl de concurrentie niet stilgezeten heeft.

April bij de dealer De eerste rijtesten zullen uitmaken of de Spaanse Cupra niet alleen zijn prijs in het voordeel heeft, maar ook qua prestaties met zijn tegenspelers mee kan. Eind februari is de Seat Leon Cupra 280 te bestellen, waarna hij medio april bij de dealers zal verschijnen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Per 1 januari stijgt in vijf provincies de wegenbelasting

Autonieuws

De vernieuwde Jaguar F-Type kijkt boos

Autonieuws

Bescheiden facelift voor de Opel Insignia is bescheiden

Autonieuws
Ontdek meer